Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Veikkolaverkko

Veikkolalaisten oma sivusto

Uutisia

Tältä sivulta tarvittaessa lisätietoa uutisille. Lähinnä silloin, jos uutiselle ei ole omaa sivua tai tietoa ei löydy muualta helposti.

R-kioski jatkaa Postin toimintaa Veikkolassa 4.3.2014 alkaen

Veikkolan R-kioskiin avataan posti Posti palvelee joka päivä kello 21:een asti Veikkolan postipalvelut saa Veikkolan R-kioskiin avattavasta postista 02880 VEIKKOLA tiistaista 4.3.2014 kello 10 lähtien. Posti palvelee osoitteessa Koskentie 3. Se on avoinna joka päivä, maanantaista perjantaihin kello 7-21, lauantaisin kello 8-21 ja sunnuntaisin kello 9-21. Veikkolan R-kioskissa palvelevasta postista saa kaikki tutut postipalvelut, sieltä voi noutaa postiin saapuneet lähetykset, lähettää postia, ostaa postimerkkejä ja pakkaustarvikkeita. Nykyinen Veikkolan posti S-marketissa, osoitteessa Koskentie 2 palvelee maanantaihin 3.3.2014 kello 17 saakka. - R-kioskin hoitamassa postissa asiakkaamme saavat postipalveluita joka päivä pitkälle iltaan, kehityspäällikkö Eija Kojo Itella Postista kertoo. - R-kioskit sijaitsevat ympäri Suomea keskeisillä paikoilla. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden asioida siellä, missä se heille parhaiten sopii. Postipalvelut ovat tärkeä osa lähipalvelutarjontaamme. Postipalveluiden mahdollistaminen Veikkolan R-kioskissa on osoitus hyvästä yhteistyöstämme Itella Postin kanssa asiakkaiden hyväksi, business manager Jan Karlsson R-kioskista kertoo.


Lähde: Itella Posti Oy:n ja R-kioski Oy:n yhteinen tiedote 16.1.2014.

Pohjoiskirkkonummen uutisia

Ilmoita uutinen os. [email protected]. Kerro yhteystietosi ja mielellään myös taho, jolta voimme varmistaa uutisen oikeellisuuden.

Veikkolan terveysasema avataan uudelleen 23.11. klo 8

Kirkkonummen kunta tiedottaa 13.11.2009


Veikkolan terveysasema avataan uudelleen 23.11. klo 8


Veikkolan terveysasemalla on tehty korjaustöitä sisäilman laadun parantamiseksi. Terveysasema voidaan ottaa uudelleen käyttöön maanantaina 23.11.2009, mihin saakka veikkolalaisia palvellaan edelleen Kirkkonummen keskustan toimipisteessä, os. Virkatie 1, puh.vaihde (09) 296 81. Veikkolan neuvola toimii normaalisti.


Lisätietoja: johtava ylilääkäri Helena Liira, helena.liira(at)kirkkonummi.fi, puh. 050 577 1351

Veikkolan rantaraitin lunastus etenee

Ke 15.10.2009 pidettiin Veikkolan ns. rantaraitin eteläosan lunastustoimituksen loppukokous. Ranta-alue sijaitsee Lammaskallion uimarannalta Vanhatien sillalle.

Loppukokouksessa jaettiin osallistujille kirjalliset perusteet korvauksista ja kunkin alueen omistajalle lunastuspäätökset, jossa on tarkat tiedot siitä, mitä korvataan ja millä summalla. Yhteensä näistä kaikista korvattavista noin 9245 maa- ja vesineliöstä, rakennuksista ja laitteista tulee kunnalle korvattavaa 637 440 euroa.


Kunnan pitää maksaa korvaukset kolmen kuukauden kuluessa tästä päivästä lukien. Päätökseen tyytymättömät asianosaiset voivat valittaa asiasta 16.11.2009 mennessä Uudenmaan maanmittaustoimistoon.


Yhteisestä vesialueestamme, jonka koko on 327 m2, määrättiin Veikkolan kalastuskunnalle korvausta 65,40 euroa. - No, sillä saa istutettavaksi melkein kilon yksivuotisia kuhanpoikasia ;v)


Mitä seuraavaksi?


Kunnan edustajana ollut Markku Ikonen tekee asiasta seuraavaksi esityksen kunnan talouspäällikölle, joka puolestaan tekee siitä esityksen kunnanhallitukselle. Loppujen lopuksi valtuusto päättää, maksetaanko nuo noin 640 000 euroa. Jos maksulupaa ei tule, Maanmittauslaitos pitää rauettamiskokouksen, jossa katsotaan, paljonko kuluja on tähän asti syntynyt ja kuka ne

maksaa (kunta) sekä todetaan lunastustoimitus rauenneeksi. - Lunastusprosessi voidaan toki myöhemmin aloittaa uudelleen alusta. Siinä välissä rakentunee alueelle lisää rakennuksia ja laitteita (mm. laituri on laite) ym, joista aiheutuu lisää korvattavaa.


Uutisen toimitti kokouksessa läsnä ollut Veikkolan kalastuskunnan ja KIRVES ry:n sihteeri Marjokaisa Piironen, kirves(at)saunalahti.fi

Hiljainen haavanlehti -palkinto Veikkolan kyläyhdistykselle 7.10.2009

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri myönsi vuoden 2009 Hiljainen haavanlehti -palkinnon Kirkkonummen Veikkolan kyläyhdistykselle.


Veikkolan kyläyhdistys on pitkään vaatinut meluestettä moottoritielle, jonka melutasot ylittävät kaikki ohjearvot. Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri pitää veikkolalaisten aktiivien sitkeää työtä ansiokkaana ja tärkänä.

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ihmettelee viranomaisten ja Tiehallinnon hitautta ja välinpitämättömyyttä asiassa ja vaatii nopeita toimia Veikkolassa. Tutkimukset ovat osoittaneet melun aiheuttavan muun muassa unihäiriöitä ja muita terveysongelmia. Piiri huomauttaa viranomaisten vastuusta ja vaatii meluntorjuntaan lisää voimavaroja. Meluisia hankkeita ei pidä toteuttaa, jos melusuojaus ei ole kunnossa.


Piiri nostaa Hiljan päivänä (8.10.) esiin hiljaisuuden puolestapuhujia. Hiljaiset alueet ovat merkittäviä niin ihmisille kuin luonnollekin, jossa ne voivat toimia paitsi virkistyksenä ihmisille myös osana ekologisia verkostoja. Piiri vaatiikin hiljaisille alueille omaa merkintää kaavoituksessa, jotta hiljaiset alueet pysyvät hiljaisina myös tulevaisuudessa.


Hiljainen haavanlehti -palkinnon saajat:

2008 tutkija, FT Outi Ampuja

2007 ei jaettu

2006 Hyvinkään kaupungin (silloinen) ympäristöpäällikkö Minna Sulander


Kuvassa oikealla Veikkolan kyläyhdistyksen pj. Raija Kari, sihteeri Pirkko Kautto, Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin toiminnanjohtaja Ursula Immonen ja Suomen luonnonsuojeluliiton järjestöpäällikkö Tarja Ketola. Kuva Heidi Rantala.

Adressit luovutettiin kunnanvaltuustolle 5.10.2009

Kirkkonummen Veikkolan vesiensuojeluyhdistyksen Kirves ry:n ja kyläyhdistyksen yhteinen adressi Veikkolan jätevesialtaista luovutettiin 5.10.2009 kunnanvaltuustolle. Adressissa todetaan, että kun Veikkolan kunnallistekniikkaa rakennetaan uhkasakon uhalla, on myös huolehdittava viemäriverkoston riittävyydestä.


Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Gustaf Åberg totesi vastauksessaan, että taloudellinen tilanne on vaikea, mutta lupasi, että Veikkolan jätevesihuolto otetaan esille talousarvioneuvotteluissa. Sen sijaan yleinen jätevesitilaisuus Veikkolassa varmasti toteutuuu.


Samassa tilaisuudessa luovutettiin hyvinvointikeskusta koskeva adressi. Åberg piti hyvinvointikeskusta tärkeänä, mutta se kilpailee monen muun hankkeen kanssa rahoituksesta.


Adressia olivat luovuttamassa Kari Klemola Kirves ry:stä ja Matti Saartamo, Matti Knuuttila, Matti Saartamo, Tapani Iivari ja Raija Kari Veikkolan kyläyhdistyksestä.


Lisätietoja:


Jätevesialtaita koskeva adressi: http://www.adressit.com/veikkolan_jatevesialtaat

Allekirjoituksia 280, julkiset tässä: http://www.adressit.com/allekirjoitukset/veikkolan_jatevesialtaat/


Hyvinvointikeskusta koskeva adressi: http://www.adressit.com/hyvinvointikeskus

Allekirjoituksia 137, julkiset tässä: http://www.adressit.com/allekirjoitukset/hyvinvointikeskus/

Veikkolalaisesta Mika Pasosesta Kirkkonummen sahtimestari 2009

Mika Pasonen voitti Kirkkonummen sahtimestaruuden perjantaina 15.5.2009 järjestetyssä SM-kisan alkukarsinnassa. Karsintakilpailun järjesti pääkaupunkiseudun sahtiseura Sahtipäät Veikkolassa Lamminjärven rannalla. Kisan voittaja Pasonen edustaa Kirkkonummen kuntaa la 8.8.2009 sahdinvalmistuksen Suomenmestaruuskilpailussa Kankaanpäässä. Tänä vuonna SM-kisassa on kirkkonummelaisilla tuplasti jännitettävää, sillä hallitseva sahdinvalmistuksen Suomen mestari Marjokaisa Piironen on myös Kikkonummelta ja pääsee suoraan loppukilpailuun puolustamaan titteliään.


Veikkolalaisen Pasosen kilpakumppaneina olivat Anna-Liisa Kivimäki Veikkolasta ja Antti Hietala Espoosta. Kaikki kilpailijat osallistuivat kisaan ensimmäistä kertaa.


Pasosen sahtia luonnehdittiin seuraavasti: makea, jees, tosi tumma, maku tosi tasapainoinen ja pehmeä.
Kivimäen simamaiseksi, kirpsakaksi ja liian vaaleaksi luonnehdittu sahti jäi tuomariston ja kisaturistien mielestä selkeästi kakkoseksi.
Hietalan sahti hävisi selkeästi. Se sai aikaan monenlaisi kommentteja, esimerkiksi: toffeemainen hyvä tuoksu, herneen hajuinen, kaffetyylinen, lyhyt maku, tumma väri, hapan maku, katajainen, vetinen.

Lisätietoja www.sahti.org ja sahtipaat(at)gmail.com.

Jännitä telkänpönttöjen asukkaita netissä

Tommi Rautavirta viritteli pääsiäissunnuntaina kaksi telkänpönttöä päällekkäin Veikkolan Lamminjärven rantaan. Molemmissa pöntöissä on oma nettikamera, joiden kuva päivittyy 30 sekunnin välein. Sivu löytyy osoitteesta http://www.saunalahti.fi/trautavi/lintu.html. Syy kahteen päällekkäiseen pönttöön oli halu kokeilla, miten pöntöstä kilpailevat naaraat suhtautuvat "kerrostaloasumiseen": kuka munii, mihin munii ja kuka hautoo kenenkin munat.

Viime vuonna näihin aikoihin pöntössä oli jo yksi muna. Tätä kirjoitettaessa 14.4. järvi on vielä jäässä, mutta jo pääsiäismaanantaina kökötti ensimmäinen telkkänaaras alapöntössä puolisen tuntia. Ja toinen telkkänaaras teki ohilennon.

Veikkolan telkänpöntöt herättävät kiinnostusta muuallakin. Esimerkiksi Lahden leijonat (Wellamot) ovat myyneet jo 800 arpaa, joissa osallistujat arvasivat: Minä päivänä yläpönttöön tulee ensimmäinen muna. Montako munaa yläpönttöön tulee kaikkiaan. Minä päivänä yläpöntön ensimmäinen poikanen kuoriutuu. Minä päivänä alapönttöön tulee ensimmäinen muna. Montako munaa alapönttöön tulee kaikkiaan. Minä päivänä alapöntön ensimmäinen poikanen kuoriutuu.

Kuvassa Tommi tikkailla virittelemässä telkänpönttöjä su 12.4. Järvi on sula vain noin metrin verran rannasta.

Eläintarvikeliike avattu Veikkolaan 21.3.2009

Veikkolan VPK vuokrasi entisen Perinnejuustolan tilat Merja Ahtolalle, joka perusti siihen Eläintarvikeliike Luttanat Lemmikit.


Yhteystiedot:


Luttanat lemmikit

Turuntie 555, 02880 Veikkola, gsm 050 5879 629, sähköposti posti(at)luttanatlemmikit.fi

www.luttanatlemmikit.fi


Avoinna: ma - ti klo 10 - 18, ke - pe klo 11 - 19, la klo 9 - 15

Tuotevalikoima:

Kuivaruuat koirille ja kissoille: Royal Canin, Eagle Pack, James Wellbeloved, Orijen, muut ruokamerkit saatavana tilauksesta.
(Barf-raakaravinto, kuivatut riistaluut ja muut herkut koirille ja kissoille.
Koiran vaatteet.
Koirien ja kissojen pannat, hihnat, lelut ym. tarvikkeet.
Jyrsijöiden ruuat ja tarvikkeet. Kysynnän mukaan tuotteita linnuille ja akvaarioon.

Palvelut:

Kerran viikossa liikkeessä kynsienleikkuu ja korvakarvojen siistijä, joka myös trimmaa villakoiria.
Veikkolaan ja lähiympäristöön tarvittaessa kuljetuspalvelu, mielellään keskitetysti esim. 2 x viikossa.
Eläinten ruokintaan ja koulutukseen liittyvää neuvontaa
Koulutusta: Koiranomi Kikka Pitkänen, myös ongelmakoirat (ks. www.koirankuje.fi)

Yhteistyökumppaneita:

Kissapuolella Milja Laosmaa, joka kasvattaa Maine Coon -kissoja.
Jyrsijäpuolella Sini Saransalmelta, joka on silloin tällöin liikkeessä avustamassa.

Liikkeessä vinkkejä ottavat vastaan Merja ja Jarmo Ahtola sekä Katja Syrjä ja karvaiset kaverit Miska, Minttu ja Wiivi.

Ravintola Vesper avattiin 5.1.2009

Ravintola Vesper avasi ovensa Veikkolassa osoitteessa Turuntie 561 maanantaina 5. tammikuuta 2009 ilotulituksen ja ”kylän oman pojan” eli Nicklas G Bandin merkeissä.


El Weicon entisissä tiloissa toimintansa aloittaneen Vesperin keittiö on avoinna joka päivä aamusta yöhön. Kotiruokaa siellä on mahdollista nauttia klo 11–17.

Vesperin aukioloajat: ma–to klo 10–24, pe–la 10–02 ja su 12–24. K-18 astuu voimaan klo 21 jälkeen.

Telkänpöntöstä lähti 12 poikasta!

Lamminjärven rantakoivussa olevassa telkänpöntössä on nettikamera, jonka 15 sekunnin välein päivittyvät kuvat näkyvät osoitteessa www.saunalahti.fi/trautavi/lintu.html. Sivustolle on päivitetty myös parhaita videopätkiä pöntön tapahtumista ja sen ulkopuolelta.


Torstaina 22.5. klo 10.40 kuoriutui ensimmäinen poikanen. Perjantai-aamuna 23.5. pesästä lähti 12 poikasta. Sillä poikasia ei ruokita pesään, vaan ne hyppäävät kaikki - emolta luvan saatuaan - suoraan järveen uimaan.

Lamminjärven jää suli ennätysaikaisin!

Tiistaina 7.4.2008 klo 15 aikaan Lamminjärvellä oli vain muutaman metrin kaitale jäätä järven kaakkoiskulmassa.

Jäät ovat aikaisemmin lähteneet Lamminjärvestä seuraavasti:

18.4.1999, 19.4.2002, 29.4.2003, 21.4.2004, 28.4.2006 ja n. 12.4.2007.


Rantakoivussa näkyvässä telkänpöntössä on nettikamera, jonka kuvat näkyvät osoitteessa www.saunalahti.fi/trautavi/lintu.html

SEO paloi 6.4.2008

Legendaarisesta tv-maitomainoksesta tuttu SEO paloi sunnuntaina 6.4.2008 aamuyöstä. Mainoksessa etuovesta tuli ulos laitapuolen kulkija, joka ilmoitti, ettei ole koskaan juonut maitoa, eikä juo.

Vasta 3.4.2008 valittiin yritys, joka purkaa SEO:n. Nyt hiilenä oleva rakennus saattaa olla vaikeampi purkaa?

Sunnuntaina 6.4.2008 puolen päivän aikaan poliisin rikospaikkatutkijat tekivät työtään:

Douglaskuusi sai väistyä

Lauantaina 29.3.2008 alkoivat työt Veikkolan keskustan uuden liikekiinteistön tontilla. Tontin kaikki puut kaadettiin. Jopa tontin nurkalla ollut komea douglas-kuusi ja sen poikanen piti kaataa, vaikka kyläyhdistys ja tontin omistaja halusivat suojella sen.

Superparturoinnin jälkeen kylän keskusta näyttää hyvin autiolta:

Douglas-kuusi oli komea yksilö, jota monet jäivät kaipaamaan:

Uudenmaan Nelli -tiedonhakuportaali on avattu käyttöön 17.3.2008!


Uudenmaan Nelli -tiedonhakuportaali on nyt käytettävissä osoitteessa http://www.nelliportaali.fi/uusimaa/


Uudenmaan Nelli -portaalin tarkoitus on Uudenmaan yleisten kirjastojen käyttämien tietokantojen ja elektronisten aineistojen tunnetuksi tekeminen sekä niiden käytön helpottaminen ja tehostaminen. Portaaliin on koottu n. 160 tietokantaa. Suurin osa Nelli-portaaliin kootuista aineistoista on vapaasti käytettävissä. Käyttäessäsi portaalia kirjastossa saat käyttöösi myös ne maksulliset tietokannat, joihin kirjasto on hankkinut käyttöoikeudet.


Nelli-portaalin kautta on mahdollista tehdä tiedonhakuja useammasta tietokannasta yhtä aikaa. Toisaalta se toimii hakemistona, jonka kautta asiakas voi tutustua eri aihepiireihin liittyviin verkkoaineistoihin. Uudenmaan Nellin kautta voit esimerkiksi kätevästi tarkistaa kirjojen sijainnin paitsi kotikirjastossasi myös lähiseutujen kirjastoissa. Portaalin kautta on myös entistä helpompi jäljittää vanhoja lehtiartikkeleita sekä nähdä missä kirjastoissa ko. lehdet ovat saatavissa. Nelli-portaali soveltuu myös hyvin laajempiin tiedonhakuihin, esimerkiksi opinnäytetyöntekijöille.


Uudenmaan Nelli on Uudenmaan yleisten kirjastojen yhteinen hanke. Se on osa valtakunnallista portaalihanketta, jota rahoittaa Opetusministeriö. Hanketta koordinoi Kansalliskirjaston Nelli-toimisto. Kysy lisää Nelli-portaalista omasta kirjastostasi!


Sari Jovero, kirjastonhoitaja

Kirkkonummen kunnankirjasto

Kirkkotori 1, 02400 Kirkkonummi

sari.jovero(at)kirkkonummi.fi, p. (09) 2967 2467

4.3.2008:

Pesulapalvelujen vastaanottopiste Sirpan Vintillä


Sirpan Vintti on ryhtynyt välittämään pesulapalveluita. Jo Veikkolan ensimmäisessä kyläkyselyssä v. 2006 kaivattiin pesulan vastaanottopistettä. Nyt tämä toive on siis toteutunut!


Ma 10.3.2008 mennessä jätetyistä matoista saa nyt 25 % avajaisalennusta. Palveluista ja toimittajasta lisätietoa Sirpan vintiltä esittelykansiosta ja www.kivisalo.fi.


Pesulaesite (pdf, 256 kt) ja hintaesimerkkejä mattojen pesusta (pdf, 7 kt).

Kyläsauna töherretty!

Luvaton töherrys kyläsaunan seinässä. Ilmiantajalle palkkio!


Juhannuspäivän 23.6. ja maanantain 25.6.2008 välisenä aikana Veikkolan kyläsaunan ulkoseinä on törkeästi töhritty. Veikkolan kyläyhdistys on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Jos olet itse töhrinyt kyläsaunan seinän, niin ilmoittaudu pian: voimme sopia korvauksesta ja vetää rikosilmoituksen pois. Jos tiedät tai tunnistat oheisista kuvista, kuka töherryksen on tehnyt, niin kirjoita siitä os. [email protected] tai soita 040 5058 058. Palkkioksi saat ilmaisen kyläsaunaillan ja Veikkola-T-paidan.

SEOn tarina on päättynyt

Eerikinkartano vuokrasi 7.5.1957 "SEOn" tontin Valter Gerkmanille 50 vuodeksi. Vuokra-aika umpeutui maanantaina 7.5.2007. Paikalle on tulossa liityntäpysäköintialue.


Valter Gerkmanin poika, nykyinen vuokraaja Lars Gerkman, tarjosi maaliskuussa autokorjaamona toiminutta rakennusta ilmaiseksi kunnalle. Kunta ei kuitenkaan ottanut vastaan huonokuntoista rakennusta, vaan kunnanhallitus kehotti Gerkmania poistamaan rakennuksen kolmen kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä ja panemaan alueen kuntoon.


Samoin kunnanhallitus kehotti Gerkmania viipymättä suorittamaan ympäristökeskuksen vaatimat tutkimus- ja selvitystoimet sekä toteuttamaan ne puhdistamistoimet, jotka ympäristökeskus selvitysten perusteella toteaa tarpeellisiksi vuokra-alueella harjoitetun toiminnan johdosta.


Veikkolan pubi on suljettu. Suosittu Aleksin autokorjaamo on lopettanut. Aleksi myy kristalleja Teräsmännyn kiinteistössä. Autojen korjaamiselle ei ole toistaiseksi löytynyt tiloja.

Melusuojausvetoomukseen 2340 nimeä!

Veikkolan melusuojausvetoomukseen kerättiin nimiä 16.8.- 10.10.2006 yhteensä 2340. Veikkolaverkossa niitä kerättiin 443 ja Veikkolan liikkeissä 1897. Kiitos allekirjoittaneille ja nimienkeruuta tukeneille veikkolalaisille yrityksille: K-market Tuulensuu, S-market, Kymppikioski, Sirpan vintti, Siwa, Osuuspankki ja Apteekki.


Tiedotusvälineet ovat innostuneet tukemaan hankettamme.


YLE:n Radio Mellannyland haastatteli Raija Karia ja Marjokaisa Piirosta ma 31.8.2006. Kuvassa suora lähetys ruotsiksi Välipurontieltä, vas. toimittaja Mathias Gustafsson vierellään Raija Kari.
TV2:n Uudenmaan uutiset haastatteli Mari Aulankoa su 13.8.2006.
Radio Uusimaa haastatteli Mari Aulankoa to 17.8.2006

Kyläsuunnitelma julkistettiin

Ti 3.10.2006 Veikkolan kyläsuunnitelma julkistettiin Veikkolan koululla.


Tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa kunnanjohtaja Tarmo Aarnio kertoi kunnan uudesta palvelustrategiasta ja kyläyhdistyksen pj Raija Kari esitteli keväällä tehdyn kyläkyselyn tuloksia ja siitä johdetun kyläsuunnitelman. Osanottajat saivat 65-sivuisen suunnitelman mukaansa. Suunnitelma tullaan jakamaan kyläläisille lokakuun aikana. Suunnitelma löytyy myös Veikkolaverkosta.

Elojuhlassa ennätysyleisö la 19.8.2006

Veikkolassa Navalan kartanon puistossa ja ladolla pidettiin Elojuhla jo viidennentoista kerran. Haapajärven kauniit maisemat, aurinkoinen ja lämmin sää sekä upeat esiintyjät houkuttelivat paikalle ennätysyleisön, noin 580 henkilöä. Näistä liki 50 oli talkooväkeä. Kylän yritykset tukivat tilaisuutta myös anteliaasti lahjoittamalla arpajaisiin lukuisia palkintoja.


Ennätysyleisön ansiosta elojuhla saattoi tänä vuonna tuottaa hieman voittoakin Veikkolan kyläyhdistykselle. Jo anniskelulupa tähän yhteen iltaan maksaa 340 euroa. Pelkästään sen kattamiseksi joutuu myymään parisataa olutannosta. Muurikkalettujen paistaminen ja ketjunheittokilpailun järjestäminen ei ole taloudellisesti lainkaan kannattavaa, mutta järjestettiin toki osallistujien iloksi.


Veikkolan Veitikaksi 2006 julistettiin kirjailija Arja Puikkonen. Ketjunheittomestariksi tänä vuonna tuli Niklas Laakso 200 pisteen tuloksellaan. Toisen sijan jakoivat 170 pisteellä Marjatta Manninen ja Jere Hirvonen.

Orkesteri jaksoi soittaa koko illan heti klo 20 alkaen puoli yhteen asti yöllä: pianossa Lasse Hirvi, rummuissa Tomi Parkkonen, bassossa Pekka Sarmanto ja haitarissa Asa Savolainen. Alkuillasta solistina oli Annika Lönn Veikkolasta, illan päätähtenä esiintyi Erkki Liikanen Forssasta (kolmas kerta toden sanoi ja saatiin Eki viimein paikalle). Ekin jälken lauloi Veikkolan koulun opettaja Taru Nyman ja loppuillan yleisöä viihdytti Eija Ahvo Kurkistosta.


Anniskelualueella tanssiladon vieressä myytiin limuja, olutta ja siideriä. Ladon ja anniskelualueen välissä myytiin ruokaa ja muurikkalettuja. Kahdeksan koulutettua järjestyksenvalvojaa huolehti osallistujien turvallisuudesta. Hyvä oli olla! Kiitos talkoolaisille, yleisölle, esiintyjille, kylän yrittäjille ja Veikkolan kyläyhdistykselle!


Katso elojuhlakuvat tästä! Klikkaa kuva suuremmaksi.

Veikkolaan kylätupa ja sinne piika/renki?

Veikkolan kyläyhdistys lähetti 14.8.2006 Pomoväst ry:lle hanke-ehdotuksen "Kylätupa ja siihen piika/-renki" (word-dokumentti).

Vuoden kylä 2006?

Länsi-Uudenmaan kylät ry. on ehdottanut 18.8.2006 Suomen kylät ry:lle, että Veikkola valittaisiin vuoden kyläksi 2006.


Tutustu Veikkolan hakemukseen vuoden kyläksi! (rtf, 465 kt) Lue ja hämmästy siitä, mitä kaikkea kylällä onkaan jo tehty.

Lahjoita haapa Porvoon kirkon kattoon

Haluatko lahjoittaa paanuhaapoja Porvoon kirkon kattopaanuiksi?


Jos tontillasi kasvaa yli 30 cm halkaisijaltaan paksuja, terveitä haapoja, joista haluat eroon, voit tarjota niitä lahjoituksena Porvoon tuomiokirkon tulipalossa tuhoutuneen paanukaton tarpeiksi. Idea on se, että jokainen lahjoittaja lahjoittaa puut pystyssä ja joko Museovirasto tai Porvoon seurakunta hoitaa kaadon loppukesästä. Kaato tehdään siten, että ensin haavat kaadetaan oksineen puun ollessa vielä lehdessä ja annetaan puun maata kaadettuna ensimmäisten pakkasten yli. Tämän jälkeen puut karsitaan ja sahataan kuljetusmittaan ja viedään paanujen tekopaikalle – sitä Museovirasto ei vielä tiedä. Lahjoittajan huoleksi jäisi ainoastaan karsittujen oksien hävittäminen ja siivoaminen tontiltaan.


Jos olet halukas tarjoamaan haapojasi lahjoituksena paanutarpeiksi, ilmoita halukkuutesi sekä yhteystietosi ja haapojen lukumäärä Museoviraston puukonservaattorin sähköpostiin, osoite on [email protected].


Paanuhaapojen lahjoittaminen olisi hyvä tapa auttaa hienon Porvoon kirkon korjausta entiselleen.


(Uutinen lisätty 19.6.2006.)

Valokuvia tapahtumista

Veikkolaverkon kuva-albumista löydät valokuvia selityksineen Pohjois-Kirkkonummen viimeaikaisista tapahtumista.

Isommista tapahtumista on omat kuvakansionsa: Elojuhlan 2006 valokuvat.


Jos Sinulla on kuvia tapahtumista tai alueeltamme yleensä, lähetä niitä julkaistavaksemme os. [email protected]. Laita mukaan tieto siitä, mitä tapahtui, milloin, keitä/mikä kuvassa on ja kuka kuvan otti.

Presidentinvaalit Veikkolassa 2006

Ensimmäisellä vaalikierroksella Veikkolan äänestysalueen äänestysprosentti nousi yli 83:een, kun se muualla maassa oli 73.

Veikkolassa oltiin myös sitä mieltä, että toinen äänestyskierros tarvitaan:


ehdokas Veikkola ääniä lkm / Kirkkonummi % / Suomi %


Halonen 893 / 44% /46,3%

Niinistö 803 / 33,1% / 24,1%

Vanhanen 228 / 8,3% / 18,6%

Hautala 111 / 5,0% / 3,5%

Soini 68 / 2,5% / 3,4%

Kallis 40 / 1,7% / 2,0

Lax 31 / 4,8 % / 1,6%

Lahti 10 / 0,6% / 04,%

Uutisia lyhyesti

 • Latuinfoa Veikkolaverkossa (18.1.2006)
 • Jouluvalot saatiin Veikkolaan: Kirkkonummen kunta toimitti ensimmäiset jouluvalot kylän keskustaan liikenneympyröiden väliselle alueelle itsenäisyyspäivän jälkeen.
 • La 19 - su 20.11.2005 Veikkola DADA 2005 - kamarimusiikkitapahtumassa mm. La-Da kantaesitys. Katso kuvat.
 • Avantouinti ja saunominen jatkuvat: Ohjeet avaimen hankintaan ja kyläsaunan vuokraamiseen löydät tästä linkistä.
 • Veikkola T-paitoja ja pipoja myydään Veikkolan kyläyhdistyksen hyväksi Sirpan Vintillä.
 • Lamminjärvi ja Kalljärvi nuotattiin 15-19.8.2005...

Uhkasakkoja kunnalle?

Uudenmaan ympäristökeskus on 1.7.2005 tehdyssä hallintopakkopäätöksessä antanut vesihuoltolain 29 §:n nojalla Kirkkonummen kunnalle seuraavat määräykset:

 1.  Kirkkonummen kunnan on saatettava liitteenä 1 olevalle kartalle sinisellä merkityt alueet vesihuoltoverkoston piiriin 31.12.2007 mennessä
 2. Kirkkonummen kunnan on saatettava liitteenä 1 olevalle kartalle punaisella merkityt alueet vesihuoltoverkoston piiriin 31.12.2009 mennessä.

Veikkolaverkko ei ole vielä saanut liitettä käyttöönsä, mutta kyseessä on Veikkolan Lamminjärven länsipuoleisten ja Turunväylän pohjoispuoleisten alueiden vesihuolto.


Lisäksi ympäristökeskus on asettanut vesihuoltolain 30 §:n nojalla seuraavat uhkasakot edellä mainittujen päävelvoitteiden tehosteeksi:


        Päävelvoitetta 1) koskevan kiinteän uhkasakon suuruus on 200.000 euroa.

        Päävelvoitetta 2) koskevan kiinteän uhkasakon suuruus on 500.000 euroa.


Yllä oleva asia on poimittu 4.8.2005 Kirkkonummen kunnanhallituksen esityslistalta 8.8.2005, josta lisää tietoja:

http://w3.kirkkonummi.fi/kunnari/intrakun_k.nsf/64436ab8f406db5ac225657c0062b8ac/efc6d7c7d5361eecc2257052003b0626?OpenDocument

Lamminoja tukossa

Ma 25.7.2005 KIRVES ry:n järjestämissä Lamminojan perkuutalkoissa kerättiin ojasta muovia, lasia ja metallia neljään roskasäkkiin klo 18-21. Tämän lisäksi purettiin useita kaatuneiden ja virran mukana ajautuneiden puiden muodostamaa tukosta. Kirjastolta Lamminojaan johtavasta ojasta valunut liete on tukkinut Lamminojan ja sotkenut Lamminojan veden mutavelliksi Lamminjärven pohjukasta tukokseen asti. Lamminojan pohja on tukoksesta liki Vanhatien siltaan asti mutavellin peitossa. Aiemmin ojan pohja oli pientä kivikkoa ja hiekkaa, jossa kirkas vesi juoksi. Nyt Lamminoja on tukossa.


 • Tukoksen vuoksi Kalljärveen ei virtaa uutta vettä eli Kalljärven leväongelma pahenee.
 • Mitä tapahtuu Lamminjärvelle tukoksen vuoksi?
 • Sotkuinen vesimassa on pohjavedenottamon lähellä: uhkaako se kohta juomavesiämme? Kirjaston ojasta on lietteen mukana tullut Lamminojaan Turuntien suolavedet ja bensiinin lisäainevalumat ym.

Asiasta on otettu 26.7. yhteyttä kunnan vesilaitoksen johtajaan Rea Kahilaan ja vaadittu pikaisia toimia ongelman poistamiseksi.


Kirjaston oja on tiettävästi kaivettu Turuntien hulevesien johtamiseksi pois vedenottamon luota. - Jokunen vuosi sittenhän juomavetemme oli liian suolaista Turuntien talvisten suolausten vuoksi. Ojan tekijät ja teettäjät ovat tehneet ainakin virheen, kenties ympäristörikoksen. (Uutisen kirjasi Kirves ry:n sihteeri Marjokaisa Piironen.)


Lisää tietoa asiasta Kirveen sivuilla https://www.freewebs.com/veikkolanvedet

Lintuvesiä rauhoitetaan

22.4.2005 Uudenmaan ympäristökeskus järjesti tiedotustilaisuuden Veikkolan koululla. Kesti-tila olikin ääriään myöten täynnä kuulijoita.


Tilaisuudessa esiteltiin suunnitelmaa Kirkkonummen Haapajärven, Heparin ja Lapinkylänjärven suojelualueen perutamiseksi. Järvet kuuluvat valtioneuvoston 3.6.1982 hyväksymään valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan. Kuulijoilta haluttiin mielipiteitä suojelun käytännön toteutuksesta. Tilaisuudessa esiteltiin suojeluvaihtoehtoja, perustettavan luonnon suojelualueen rahoitusmääräyksiä, alueen rajausta, vaikutusmahdollisuuksia, korvauskysymyksä sekä kunnostustarpeita.


Asiasta antaa lisätietoja Uudenmaan ympäristökeskuksesa ylitarkastaja Ilpo Huolman, puh. 020 490 3158 tai 040 517 3442


Veikkolaverkon toimittaja ehti olla tilaisuudessa vain vähän aikaa, mutta tämän verran sieltä irtosi.


Haapajärvi on arvokas muutonaikainen levähdyspaikka. Haapajärvellä, Heparilla ja Lapinkylänjärvellä pesivät mm. kaulushaikara, laulujoutsen, ruskosuohaukka, nuolihaukka, kurki, luhtahuitti, luhtakana, liejukana, naurulokki, rastaskerttunen ja vesilinnuista heinätavi, lapasorsa, puhasotka ja tukkasotka.


Tavoitteena on perustaa luonnonsuojelululain mukaisia suojelualueita, jotka pyritään säilyttämään luonnonvaraisina. Perinteiset käyttömuodot voivat pääsääntöisesti jatkua: näitä ovat metsästys, kalastus, laiduntaminen, rantametsien taloudellinen hyötykäyttö ym. Suojelualueen raja kulkee yleensä vesirajassa.


Toteuttamiskeinoja olisi useita, mutta luonnonsuojelulain 24 § 3 mom mukaan Pohjois-Kirkkonummella alueet rauhoitetaan kerralla ilman maanomistajan hakemusta tai suostumusta. Valtio on velvollinen korvaamaan haitan, mieluiten sopimalla. Maanomistaja voi hakea Uudenmaan maanmittaustoimistolta korvausmääritystä.


Rajoitukset


Päätöksestä aiheutuu rajoituksia: Alueella on kielletty rakennuksien tai teiden rakentaminen, maa-ainesten ottaminen, ojien kaivaminen, järven kuivattaminen, säännöstelu ja muu vesirantaminen, ruoppaushankkeet.


Sallittua on jatkaa toimia, joilla on jo olemassa lupa, esim. Heparin säännöstely ja ojan perkuu, olemassa olevien ojien kunnossapito ja olemassa olevien venevalkamien kunnossapito.

Vanhempia uutisia v. 2005

Valokuvia juhannusaaton juhlista Navalan kartanon puistossa 24.6.2005.


Kyläyhdistys ja ympäristöyhdistys antoivat lausuntonsa kunnan metsästrategiasta 4.3.2005


Veikkolan koulu vihittiin käyttöön 15.2.2005: Veikkolan kyläyhdistyksen pj Raija Kari kertoo vihkiäispuheessaan (pdf, 18 kt), kuinka kylä viimeinkin sai koulunsa.


Ämmässuon laajeneminen suututti asukasillassa 20.1.2005.

Uutisia 2004

Kyläläisten venevalkama siirtyy

Lamminjärven rannalla Kokkotien päässä olevalle alueelle (rekisterinumero 1:586) rasiteoikeuden omaavat suostuivat suullisesti aikanaan siihen, että aluetta parannetaan kunnan talkooavustuksen turvin ja siitä tehdään kyläläisten yhteinen venevalkama. Aluetta parannettiin kahtena vuonna KIRVES ry:n ja Veikkolan kalastuskunnan saamilla talkooavustuksilla. Rantaoikeudettomille kyläläisille tiedotettiin (Kylänraitti 2/2002), että Kokkotien rantaan on luvallista viedä soutuvene, kunhan maksaa Veikkolan kalastuskunnan osakasmaksun.


Kokkotien yhteisrannan venevalkaman käytöstä on nyt syntynyt erimielisyyttä. Kenties kaikkia rasiteoikeuden omistajia ei ehkä oltukaan tavoitettu luvan kysymiseksi tai joku luvan antajista on muuttanut mielensä. Yksikin rasiteoikeuden omaajista voi estää muilta kyläläisiltä venevalkaman käyttöoikeudet.


Kaikkia veneensä Kokkotien rantaan vieneitä kyläläisiä, joilla ei ole rasiteoikeutta alueelle, pyydetään siirtämään veneensä pois kyseiseltä alueelta.


Kunnan kaavoitusteknikko Mikael Pettersson on ehdottamassa Lammaskalliontien pumppaamon rantaa (uimarannan länsipuolella) uudeksi kyläläisten venevalkamaksi. Kyseinen alue on yhteisaluetta, jolla on omistajia noin 1200 eli puoli Veikkolaa omistaa sen. Samaisella yhteisalueella on kyläyhdistyksen sauna. (Marjokaisa Piironen 18.9.2004) 

Veikkolan kirjastosta nettiin

Kirjasto on avoinna ma 15-20, ti ja to 14-19, ke ja pe 10-15. Jos haluat käyttää kirjaston Internet-yhteyksiä, kannattaa varata etukäteen aika koneelle, puh. (09) 2967 2100, sähköposti [email protected] Yleisön käytettävissä on kaksi konetta: Yksi varaus per päivä, enintään tunti kerrallaan. Jos ei ole ruuhkaa, voi olla pitempäänkin. (Tuuli Helsky 15.6.2004)

Linkit

Mediat

Viisykkonen   

Verkkonummi