Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Veikkolaverkko

Veikkolalaisten oma sivusto

Veikkola YTV-alueeseen 1.1.2007 alkaen

Veikkola sai kunnian toimia ensimmäisenä maaseutupaikkakuntana, jonne YTV laajenee. Muuta Kirkkonummeahan tämä ei koske ja Kerava on statukseltaan kaupunki. Jännityksellä odotellaan, tuleeko Veikkolan pysäkeille esim. pysäkkiaikataulut...


Lippujärjestelmä Veikkolan ja Helsingin välillä kulkevissa linja-autoissa muuttuu 1.1.2007 alkaen. Tällöin Veikkolan suuntaan matkustettaessa voi Pohjolan liikenteen vuoroissa maksaa YTV:n matkakortilla. Nykyinen Kirkkonummi-lippu jää voimaan toistaiseksi YTV-lipun rinnalle.

Missä YTV-matkakortti kelpaa?


YTV:n matkakortti kelpaa Veikkolasta Helsingin suuntaan matkustettaessa Kirkkonummella VAIN Pohjolan liikenteen autoissa. Vainion Liikenne ja M.Tervo Oy kelpuuttavat vain vanhan Kirkkonummi-lipun sekä Matkahuollon myymät valtakunnalliset kerta- ja sarjaliput. Matkakortitta Veikkolasta Helsinkiin matkustavalta peritään vastaisuudessakin valtakunnallisen kilometritariffin mukainen kertamaksu, joka ei oikeuta vaihtoon muille linjoille tai kulkuvälineisiin pääkaupunkiseudulla. YTV:n matkakortti ei kelpaa myöskään M.V.Wikström Oy:n busseissa. Sen sijaan rantaradan lähijunissa sillä voi maksaa matkansa.

Mitä matkustaminen maksaa?

Kirkkonummi-lipun hinta on vuoden 2007 alusta lukien 115 euroa kuukaudelta.

YTV:n matkakortti on euron halvempi eli 114 euroa kuukaudelta, mutta antaa rajattomat vaihto-oikeudet koko seudulla Keravaa myöten.

YTV-matkakortista peritään kiinteä yhdeksän (9) euron korttimaksu (kertamaksu).


Tarkemmat hintatiedot http://www.ytv.fi/FIN/liikenne/liput_ja_hinnat/hinnat_2007/kausiliput/seutu.htm

YTV tiedottaa uusista palveluista sivulla http://www.ytv.fi/FIN/liikenne/uudet_palvelut/kerava/etusivu.htm


Yömaksuista ei ole vielä saatu tietoa. Poistuuko nykyinen kymmeneltä voimaan tuleva yömaksu vai ei?

Tarkastusmaksu?


Käsittääksemme linjojen 280 ja 290 vuorot kuuluvat 1.1.2007 alkaen pääkaupunkiseudulla ja VR:n junissa koko maassa noudatettavan tarkastusmaksun alaisuuteen. Tällöin liputta matkustavalta voidaan periä 80:n euron suuruinen tarkastusmaksu. Käytännössä U-linjalla joutuu harvoin tarkastukseen, koska kuljettajat pitävät hyvää huolta siitä, ettei pummilla matkustavia löydy.


Kertamaksu Veikkolasta Helsinkiin on 1.12.2006 alkaen kaikissa autoissa 5,80 euroa, eikä YTV tuo tähän mitään muutoksia. Kertamaksulla ei voi vaihtaa vaan kyseessä

on normaali, valtakunnallinen kilometritariffi, jonka suuruudesta ja kelpoisuudesta päättää liikenneministeriö. Vaihto-oikeuden saa vain YTV:n kortilla matkustaessa. Silloin hinta Helsingistä Veikkolaan on 5,30 e ja lipulla saa vaihtaa. Vaihtoaikaa tulee olemaan 90 - 120 minuuttia (eli 2 tuntia). YTV:n nettisivuilta tietoa ei vielä 21.12.2006 löydy.

Linjatunnukset 280, 290 ja 177


Pohjolan liikenteen bussit tulevat 1.1.2007 osaksi ns. U-liikennettä. Reitit eivät muutu.

280       Helsingin ja Veikkolan väliset, Turunväylää (siis Turun moottoritie) kulkevat vuorot saavat linjatunnuksen 280.

290       Turuntien vuorot tunnetaan edelleen numerolla 290.

177       Lisäksi Siuntion suuntaan Lapinkylän halki kulkevat Pohjolan liikenteen vuorot saavat linjatunnuksen 177 ja niissä kelpaa niin ikään YTV:n matkakortti.


Espoon alueella Turunväylän varren pysäkeille on jo ilmestynyt maininta linjasta 280. Määränpääksi on merkitty Veikkola. Linjan 280 aikatauluja ei ole vielä nettiin laitettu, koska muutos ei ole vielä tapahtunut ja tiedot voisivat johtaa satunnaisen käyttäjän harhaan.


Mistä YTV-matkakortteja saa?


Kortti tulee etukäteen hankkia Helsingistä Kampin keskuksen Matkahuollosta tai HKL:n palvelupisteistä Rautatientorin tai Itäkeskuksen metroasemilta. Matkakortin voi hankkia myös mm. Espoon kaupungin palvelupisteistä. Tarkemmat tiedot myyntipaikoista ja niiden aukioloajoista löytyvät internetistä osoitteesta www.ytv.fi.


Aikaisemmin hankitut matkakortit tulee päivittää palvelupisteissä. Niihin merkitään kuntalaisuudeksi Kirkkonummi nykyisen "muu kunta"-määritelmän tilalle. Henkilöllisyys täytyy todistaa, sillä virkailija tarkastaa kotipaikkatiedot väestörekisteristä. Tarkemmat tiedot löytyvät YTV:n sivuilta kohdasta "alennukset".


Tietoa matkakortin palvelupisteistä (mm. yhteystiedot ja aukioloajat) löytyvät seuraavan linkin takaa:

http://www.ytv.fi/FIN/liikenne/matkustajan_opas/Matkakortti/Matkakortti/palvelupisteet.htm.


Kuinka korttia käytetään?


Korttiin voi ladata rahaa arvolippuja varten tai kautta. Erityisryhmät ovat oikeutettuja alennuksiin. Linjoille 280 tai 290 noustaessa ilmoitetaan kuljettajalle määränpää. Jos matkustaa Helsinkiin peritään kolmen vyöhykkeen hinta, jos Espooseen, maksetaan kahdesta vyöhykkeestä. Yhden vyöhyöhykkeen hinnalla voi matkustaa yhden kunnan alueella. Veikkolan sisäisiäkin matkoja varten voi ostaa kuukausilipun.

Kolmen vyöhykkeen lippu on voimassa vähintään 80 minuuttia (siis yksi tunti ja 20 min) koko pääkaupunkiseudulla ja oikeuttaa vaihtoon mihin tahansa suuntaan. On mahdollista, että kolmannen vyöhykkeen arvolippuihin tulee myöhemmin pidempi vaihtoaika, sillä lippuvaihtoehto otetaan vasta nyt käyttöön.


Matkustettaessa esimerkiksi Sörnäisistä Veikkolaan viedään matkakortti metroaseman lukijalaitteelle ja painetaan numeropainiketta 3. Laite veloittaa automaattisesti kolmen vyöhykkeen kertamaksun, joka oikeuttaa metromatkaan Sörnäisistä Kamppiin ja edelleen bussimatkaan Helsingistä Veikkolaan. Mikäli matkustaja kuuluu johonkin alennusryhmään, veloittaa lukijalaite automaattisesti alennetun hinnan.

Espoosta, Vantaalta, Kauniaisista tai Keravalta Veikkolaan matkustettaessa riittää kahden vyöhykkeen seutulippu. Se ei kuitenkaan oikeuta matkustamaan Helsingin kautta.

Ladataanko arvoa vai kautta?


Matkakortille voi ladata kautta eli aikaa, jolloin lipulla voi matkustaa rajattomasti kelpoisuusalueella ostetun kauden aikana. Hinta määräytyy vyöhykkeen mukaan. Mikäli asiakas lataa lippuun aikaa on lyhin ladattava kausi 14 vuorokautta, enimmillään voi maksaa vuoden matkat kerralla.


Sarjalippu muille linjoille?


Vainion Liikenteen ja M. Tervon autoja ei kannata boikotoida lippu-uudistuksen myötä. Heidän autoissaan satunnaisesti matkustavat voivat hankkia 22 tai 44 matkan sarjalipun sellaisia tilanteita varten, jolloin Pohjolan liikenteen auto ei satu aikatauluista johtuvista syistä itselle sopimaan. Valtakunnalliset liput ovat voimassa vuoden kerrallaan, ja niihin voi ladata busseissa lisää matkoja. Sen sijaan YTV:n matkakorttia ei voi ainakaan toistaiseksi ladata busseissa vaan erillisissä latauspaikoissa, rautatieasemilla, palvelupisteissä sekä Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla myös R-kioskeilla.


Edellä esitetyt tiedot on Jouni Kiviniitty hankkinut Veikkolaverkolle 10-21.12.2006. Kiitämme Jounia aktiivisesta tiedon hankinnasta ja välittämisestä!

On todennäköistä, että näihin tietoihin tulee myöhemmin pieniä muutoksia. Lisää ajankohtaista tietoa on saatavilla seuraavista osoitteista:


www.ytv.fi/liikenne

www.pohjolanliikenne.fi

www.hkl.fi

www.vr.fi

Aikataulut

www.matkahuolto.fi


Valitse aikataulut, sitten määränpää ja kohde. Jos haluat nähdä kaikki Veikkolan kautta kulkevat linja-autot, valitse määränpääksi tai kohteeksi Veikkola (Kirkkonummi). Muilla vaihtoehdoilla saat esim. vain Turuntietä tai Tarvontietä (moottoritie) kulkevien bussien aikataulut.

Alla olevat linkit vievät Matkahuollon suoriin aikatauluhakuihin. Linkin klikkaamisen jälkeen malta odottaa: ensin muodostuu yhteys Matkahuoltoon, sitten aikatauluhakuun, sitten hakumäärityksiin ja lopulta tapahtuu itse haku.

Veikkola-Helsinki               Helsinki-Veikkola

Veikkola-Kirkkonummi      Kirkkonummi-Veikkola

Veikkola-Lohja                  Lohja-Veikkola

Linja 290 Veikkola-Helsinki Turuntien kautta


Kirkkonummen liikenne - M.V.Wikström Oy www.mvw.fi


MVW:n tiedote 3.11.2006:

UUSI REITTI VEIKKOLASSA 20.11.2006 ALKAEN

Kalljärventien tienhaaran pysäkki poistuu käytöstä, uusi reitti Lamminjärvi vastapäivää kiertäen. Reitti:Veikkolan koulu - Lamminpääntie - Välipurontie - Lämminjärventie - Veikkola vpk. Lähin pysäkki on Veikkola vpk:n pysäkki. Huom ! Kaislampi - Perälä vuorot ajavat edelleen Kalljärventien tienhaaran pysäkin kautta. Muutos ei vaikuta kellonaikoihin Veikkolan koulun kohdalla, netissä uusittu Veikkolan aikataulu!

Aikataulu Helsinki - Kylmälä - Veikkola (pdf, 39 kt)

Aikataulu Veikkola - Kylmälä - Helsinki (pdf, 36 kt)
Sivu päivitetty 22.12.2006. Palaute [email protected]

Linkit