Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Veikkolaverkko

Veikkolalaisten oma sivusto

Laduista Veikkolassa

1. Veikkolan urheilupuistossa eri pituisia latuja luistelijoille ja perinteisesti hiihtäville, valaistu. nuotiopaikka.

2. Peltolatu: Kalljärven luoteiskulmassa perinteinen latu pellolla, n. 7,5 km.

3. Oivan latu, noin 10 km, Urheilupuiston 5 km ladun viimeisestä mutkasta S-marketin lähelle.

4. Kalljärven jään reunoilla.

5. Lamminjärven jään reunoilla.

Latukarttapalvelu

Latukarttapalvelu sivustolla http://www10.fastroi.fi/LATUKIRKKONUMMI/latu_01.jsp kertoo Kirkkonummen latujen kunto- ja huoltotietoja.


Klikkaamalla ladun nimeä vasemmasta valikosta, latu korostuu kartalla (kartta ei zoomaudu) ja väri kertoo hoitotilanteen. Palvelussa on päiväys ja tarkka kellonaika, jolloin latu on hoidettu. Veikkolan urheilupuiston ladut löytyvät vieritettävästä listasta alimmaisena.


  • Punainen - Latua ei ole hoidettu, eikä ole hiihtokunnossa
  • Harmaa - Latu on pohjattu ( ei latu-uraa) tai latu on heikossa kunnossa
  • Sininen - Latu on hoidettu ja on hiihtokunnossa
  • Vihreä - Latu on valittuna kartalla

1. Veikkolan urheilupuiston ladut

Latukartta 2011, jossa tulipaikka merkitty, kuvatiedoston koko n. 2,5 Mt:

https://webzoom.freewebs.com/veikkolaverkko/Liikunta/Ladut/tulipaikka_latukartta_235_2012.jpg  

Latukartta 2010 - pdf, tiedoston koko on 470 kt: kartta on tarkka ja kestää suurentamista.

Latukartta 2010 - valokuva, jpg-tiedoston koko 1,6 Mt

Yllä olevien karttojen mittakaava: kartan lupamerkinnässä on ohje A3 / 1:3000, joka tarkoittaa sitä, että tulostamalla kartta A3-kokoon on kartan mittakaava 1:3000.


Veikkolan urheilupuiston uudesta latuverkostosta marraskuun alussa 2009

Kunta on tämän syksyn aikana toteuttanut noin kilometrin uutta latua, joka korvaa Vuorenmäen koulun alle jäävän latuosuuden. Uusi latuosuus on tehty tulevan koulun kohdalta kaivetuista hiekkamaista kunnan puutarhurin Hans Sjöblomin johdolla; tehdyn työn jälki on erinomaista. Vaihteleva latuosuus kiertää lähellä Kalljärveä olevaa kukkulaa, josta on näköala Kalljärvelle. Myös kukkulan vieressä oleva "rotko" on saanut uuden latuosuuden, jossa on latuverkoston huimin alamäki (kuva rotkosta oikealla). Ladun kokonaispituus on 5 km, josta voi oikaista siten, että matkan pituus on noin 500 m, 700 m, 1,5 km, 2 km, 3 km tai 4 km.

Lisätietoja Matti Kaurila p. 050 5727 614, Kirkkonummen hiihtoseura

Veikkolan urheilupuistossa tulipaikka

Kaivonrenkainen tulipaikka sijaitsee Veikkolan urheilupuiston 5 km ladun varrella uudella Puukonmäen osuudella. Tulipaikka on vapaasti käytettävissä. Tulipaikalla ei ole puuhuoltoa eikä roskista, joten tuothan kuivat polttopuut tullessasi ja viethän roskat mennessäsi ja muutoinkin huomiot alueen ympäristön. Tulipaikka valmistui vuoden 2011 lopulla.


Tulipaikka on rakennettu kunnan kunnossapitopäällikön Hans Sjöblom osoittamaan paikkaan. Tulipaikka ei ole käytössä kuivana kautena keväällä ja kesällä. 

Kirkkonummen hiihtoseura on toteuttanut tulipaikan talkoilla. Talkoissa ovat häärineet hiihtoseuran puuhamiehistä seuran puheenjohtaja Hannu Laukkanen ja Matti Kaurila.


Kuvan tulipaikan avajaisista toimitti Matti Kaurila.

2. Peltoladut

Kalljärven luoteiskulmassa perinteinen latu, n. 7,5 km pitkä. Se mutkittelee pelloilla, joissa on mukavasti loivia mäkiä. Latu on hyvin suosittu.

Ladulle pääsee kätevästi Alitalontien varrella olevan ison navetan takaa. Huomio: navetan piha-alue ja sen läheisyydessä oleva parkkitila on yksityistä aluetta, jolle ei saa pysäköidä. Omistajat haluavat rauhoittaa piha-alueen omaan käyttöönsä ja tarjota lasten leikeille turvallisen ympäristön.

Navetan pellon puolella on erinomainen pulkkamäki: turvallinen (ei puita, ei ojia), riittävän vauhdikas.

Pellot omistaa kaksi Packalénin perikuntaa eli Nils ja Lars Packalénin perilliset. Latuja ylläpitää Larsin poika Christer Packalén. Kiitos erinomaisesti hoidetuista laduista!

Alla peltolatukartta, jossa violetit nuolet kertovat kiertosuunnan. Latu mutkittelee herkullisesti pellolla ja käy noin sadan metrin päässä Vihdin kunnan rajasta. Kiitokset Christer Packalénille uuden kartan piirtämisestä. Voit ladata tämän uuden peltolatukartan tarkempana ja isompana tästä (jpg-tiedosto, 1,7 Megatavua).

Peltolatu parhaimmillaan 8.1.2006. Kuvassa vasemmalta: Linda Lantto, Anja Raita, Tarja ja Lauri Lantto. Kuvan otti Marjokaisa Piironen.

Takana vasemmalla häämöttää Kalljärvi:

Kuvassa Tarja Lantto. Kuvan otti Marjokaisa Piironen 8.1.2006.

3, 4 ja 5 laduista

3. Oivan latu, noin 10 km


Latu erkanee Veikkolan urheilupuiston 5 km:n ladun perimmäisestä mutkasta. Se käy mm. Kalljärven reunalla ja päätyy S-marketin taakse.

Tietääksemme Oiva Jaarola tekee ladun, silloin kun ehtii ja jaksaa.


Kuva Oivan ladun alkumetreiltä 7.1.2006. Latua ei ole vielä varsinaisesti tehty, mutta pari hiihtäjää on sen mennyt. Kuvassa Tarja Lantto. Kuvan otti Marjokaisa Piironen.

4. Kalljärven jään reunoilla


Rannan asukkaat hiihtävät ladun itse. Kalljärven ympäri kiertävä latu on noin 4,5 km pitkä.

Kuvassa Tarja Lantto tähyää peltoladulle, joka näkyy kuvan vasemmassa reunassa.

5. Lamminjärven jään reunoilla


Rannan asukkaat hiihtävät ladun itse. Lamminjärven ympäri kiertävä latu on noin 3 km pitkä.

Linkit

Mediat

Viisykkonen   

Verkkonummi