Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Veikkolaverkko

Veikkolalaisten oma sivusto

Pohjois-Kirkkonummelaiset kunnallisvaaliehdokkaat

Kysyimme Kylänraittilehdessä ehdokkailta seuraavia asioita:


1.             Nimi, ikä, perhesuhteet, ammatti, harrastukset


2.             Jos puolueesi ja Veikkolan etu ovat ristiriidassa, kumman puolta pidät, puolueen vai Veikkolan?


3.             Mitkä ovat mielestäsi kolme tärkeintä asiaa, joita Veikkolassa mielestäsi pitäisi parantaa ja miten nämä

parannukset toteuttaisit?


Olemme pahoillamme, että yhden ehdokkaan esittely oli jäänyt kokonaan pois lehdestä. Tälle sivulle on sekin lisätty. Jouduimme myös valitettavasti lyhentämään joidenkin ehdokkaiden tekstejä, jotta ne mahtuivat lehteen. Tarvittaessa ja ehdokkaan niin halutessa, voimme lisätä/muokata tätä internetissä olevaa tekstiä ehdokkaan toiveiden mukaisesti. Siinä tapauksessa ottakaa yhteyttä [email protected]


Tässä ehdokkaiden vastaukset kysymyksiin:

Ilmoitusaineiston toimittaminen

KESKUSTA


1. Marjut Frantsi, 40 v., avoliitossa, johtava lääkäri, koiratoiminta (3 leonberginkoiraa) ja valokuvaus sekä politiikka.


2. Veikkolan


3. Koska olen ollut vain puoli vuotta veikkolalainen, en tunne kaikkea kovin syvällisesti. Kaksi tärkeintä asiaa kuitenkin ovat palvelut ja ympäristö (viihtyvyys). Liian nopeaa kunnan ja alueen kasvua tulee hillitä, jotta em. asiat voivat toteutua. Ahdas asutus ei tue viihtyisyyttä. Ulkoilualueita on säilytettävä ja kehitettävä erilaisten ihmisten tarpeisiin. Kunnallisten peruspalveluiden tulee kehittyä riittävästi väestönkasvun myötä. Erityisesti lasten päivähoito-, koulu- ja terveydenhuoltopalvelut on turvattava ja niitä on kehitettävä. Kielteisiä hoitopaikkapäätöksiä ja liian suuria luokkakokoja ei pidä hyväksyä. Palvelut on ensin mitoitettava riittäviksi olemassa oleville veikkolalaisille.

1. Eero Lankia, 52 vuotta, avoliitossa, kolme lasta, ammatti kansanedustaja, puoluesihteeri, harrastaa ulkoilua ja kuntoliikuntaa.


2. Ei tule ristiriitaa.


3. Olen asunut Veikkolassa vasta puoli vuotta. Haluan, että Veikkola säilyy väljästi rakennettuna ja viihtyisänä. Voimakkaan muuttovoiton seurauksena erityisesti päivähoitopaikkojen lisätarve on kova. Ensi vuonna reippaasti nouseva pienten lasten kotihoidontuki toivottavasti hieman keventää painetta kunnalliseen päivähoitoon.

1. Antti Salonen, 41-vuotias projektipäällikkö Veikkolasta. Perheeseeni kuuluu vaimoni Annan lisäksi 11 jäsentä. Harrastuksiini kuuluu liikunta, erityisesti jalkapallo. Tärkein harrastukseni on kuitenkin perhe. Lisäksi kunnallispolitiikka on kuulunut elämääni viimeiset 4 vuotta.


2. Veikkolan


3. Laadukkaat palvelut. Palvelut toteutetaan suunnitelmallisesti alueen väestökasvun kanssa käsikädessä, niin ei jouduta paniikki ratkaisuihin. Terveyspalveluiden resurssit ovat väestökasvuun nähden alimitoitettu, erityisesti neuvola ja kouluterveydenhoito.


Luonnon suojeleminen. Alueen luonnon suojelemissa on yksi tärkeä ja kiireinen asia: kunnallistekniikan saaminen vanhoille kaava-alueille. Näin saamme turvattu alueemme järvien puhtauden.


Lapsille turvallinen kasvuympäristö. Teemalla ”kylä kasvattaa” kunnan ja eri yhteisöiden yhteistyöllä teemme lapsillemme turvallisen kasvuympäristön.

 1. Olen Joonas Salonen, 18-vuotias opiskelija Veikkolasta. Harrastuksiini kuuluvat musiikki ja urheilu, erityisesti jalkapallo.


2. Veikkolan


3. Harrastusmahdollisuuksia ”tavallisille” nuorille. Esim. koulun uuteen saliin pääsee vain urheiluseurat. Muutenkin Veikkolan urheilumahdollisuudet ovat todella huonot, kentät huonossa kunnossa jne.


Nuorille tapahtumia ja kokoontumispaikkoja Veikkolaan, esim. päihteetön nettikahvila. Jotta nuorten ei tarvitsisi ihan joka viikonloppu lähteä Helsinkiin.


Kirkkonummen pitäisi välttämättä liittyä YTV:hen joukkoliikenteen osalta, jotta bussilippujen hinnat saataisiin kohtuullisemmalle tasolle sekä mahdollistettaisiin seutulipun saatavuus. Nyt esim. Veikkola – Ikea-matka maksaa 3,60 euroa, ja se on liikaa se.

1. Irma Soini, 40 v. KLT, Consultant of Financing and Accounting. Lapset: 2,5v, 11v ja 13v. Yksinhuoltaja. Olen Koti ja Koulu-yhdistyksen Varapuheenjohtaja sekä vanhan päiväkodin vanhempainyhd. hallituksen jäsen, toimin Suomen Tourette Ry:n sihteerinä ja olen perustajajäsen Kirkkonummen Yksinhuoltajat Ry:ssä. 20 vuoden ajan olen toiminut talous- ja lakialalla sekä Suomen yrittäjät Ry:n ja Uusyrityspalvelukeskuksen Yritysneuvojana.


2. Ei vastausta


3. Peruspalvelut ajantasalle; Neuvolatoiminta on alimitoitettu ja tarpeiden vastainen. Terveysaseman työtaakkaa on kohtuuton ja riittämätön. Lisätilat/henkilöstö terveysasemalle ja neuvolalle. Päivähoito vastaamaan tarvetta.


Kevyen liikenteenväylät, lapsemme käyttävät näitä!


Ulkoliikuntatilat; Urheilupuiston kunnostaminen. Luistelukenttä on liian pieni, huomioiden nykyisen käyttäjämäärän! Luistelukentän parkkipaikka, ilman valoja, on lähes hengenvaarallinen.

KOKOOMUS


1. Marjo Huotari, 36 vuotta. Yh-äiti, jonka perheeseen kuuluu 11 v. tyttö, 10 v. poika, koira ja marsuja. Työskentelen nimikkeellä Business Analyst. Vapaa-aika kuluu pääsääntöisesti opiskeluun, kunnallispolitiikkaan ja lasten harrastus-kyydityksiin. Lisäksi lenkkeilen, käyn kuntosalilla, uin ja ulkoilutan koiraa.


2. Veikkolan


3. Kunnallistekniikan rakentaminen vanhoille kaava-alueille on tärkein asia. Rakentaminen vaatii rahaa ja niukoista investointirahoista riittävän osuuden lohkaiseminen on haaste. Kokoomus on kuitenkin vaaliohjelmassaankin sitoutunut tukemaan tämän asian kuntoon saamista. Hammashuolto- ja neuvolapalveluille tilat yläasterakennukseen. Tämän jo alustavasti päätetyn asian lopullinen toteutuminen


Urheilukentän rakentaminen pururadan alueelle. Mielestäni paras keino vaikuttaa kaikkien näiden toteutumiseen ja rahoituksen löytymiseen on yrittää löytää säästöjä muista kohteista ja edullisempia tapoja tuottaa kunnan palveluita. Velkataakan kasvattaminen mahdottomaksi tai veroprosentin nosto eivät mielestäni ole oikeita ratkaisuja tilanteeseen.

1. Tuovi Hyvärinen, naimisissa, terveydenhuollon sosiaalityöntekijä. Harrastuksina luonnossa liikkuminen ja hyötyliikunta, mielelläni käyn teatterissa ja konserteissa.


2. Veikkolan


3. Pidän tärkeimpinä asioina peruspalvelujen turvaamista ja niiden kehittämistä mm. päivähoito-, koulu- ja terveyspalvelut, sosiaalisten vaikutusten arviointia kaavoituksessa." Korruptioillallisia" ehdottomasti vastustan. Ottaisin asioista selvää, keskustelisin, neuvottelisin ja veisin asioita eteenpäin, ei sanoja vaan tekoja yhteistuumin. Olen ollut aktiivinen asukasyhdistystoiminnassa ja niin myös jatkossa tulen olemaan ja tällä tavalla asukkaiden ääni myös kuuluu ja menee eteenpäin.

1. Matti Kaurila.38 v., naimisissa, veikkolalainen vuodesta -92, kuuden lapsen insinööri-isä. Harrastan taloni kunnostusta, hiihtoa ja lasteni harrastusten parissa työskentelyä.


2. Veikkolan.


3. Veikkolassa on rakennettava kiireesti kunnallistekniikkaa, sillä puuttuvan k-tekniikan seuraukset ovat nähtävissä alueen järvissä, onneksi ei vielä juomavedessämme. Meillä on myös oikeus asianmukaisesti rakennettuihin katuihin. On huolehdittava, että kunnan rahojen jaossa Veikkola saa sille kuuluvan osuuden.


Kylässämme vireä yleisurheilu- ja jalkapallotoiminta tarvitsee uuden urheilukentän, jonka rahoittamiseksi kunta voisi kaavoittaa ja myydä urheilupuistosta muutaman omakotitalotontin.


Kirkkonummilisää on korotettava, jotta kotihoito olisi realistinen vaihtoehto.

 1. Eija Numminen, 36 vuotta. Naimisissa, neljä lasta (5-, 7,- 9- ja 12-vuotiaat). Ammatti: kirjanpitäjä. Harrastukset: tanssi, uinti ja lasten harrastuksiin kuskaaminen.


2. Veikkolan.


3. Iltapäivähoito. Iltapäivätoimintaa tulisi saada muillekin kuin ekaluokkalaisille ja sen järjestämiseksi voisi kehittää yhteistyötä kunnan ja yhdistysten/seurojen välillä. Voisiko esim. kunnan uimakuljetusbussi kuljettaa iltapäivisin lapsia myös jääkiekko-/luistelukouluun monitoimihallille?


Päivähoito. Väestöennusteet olisi saatava luotettavalle tasolle. Kotihoidontuki tulisi nostaa sellaiselle tasolle, että se olisi todellinen vaihtoehto hoitomuotoa valittaessa.


Harrastusmahdollisuudet. Hienolle seuratoiminnallemme kunnon puitteet. Urheilukenttää on odotettu jo liiankin kauan. Isompi luistelukenttä kunnollisine valoineen ja pukusuojineen.

1. Päivi Ritola, 27 vuotta, avoliitossa, Inside Sales, harrastuksina kulttuuririennot, ulkoilu sekä ruoka ja viinit.


2. Veikkola


3. Kirkkonummen kunnan pitäisi mielestäni kiinnittää enemmän huomiota Veikkolan peruspalveluiden ajantasaistamiseen. Lisäksi palvelutarjontaa pystytään parantamaan tarjoamalla tarpeellisia liiketiloja yrittäjien käyttöön. Ensiaskel asiaan tarttumiseen on kaavoitus, jolla myös voidaan edesauttaa keskustan yhtenäisyyttä ja viihtyisyyttä.


Tuen pientalorakentamista Veikkolassa. Tonttimaata on hyvä kaavoittaa lisää, mutta ei kuitenkaan Veikkolan omaleimaisen luonnonläheisyyden kustannuksella.


Lisäksi pohjois-kirkkonummelaisten mahdollisuuksia julkisen liikenteen hyödyntämiseen työ- ja vapaa-ajan matkoillaan tulisi parantaa. Liikenne pääkaupunkiseudulle on myös huomioitava.

1. Mika Selänne. Naimisissa, kuusi lasta, kehityspäällikkö, purjehdus, radioamatööritoiminta, musiikki.


2. Veikkolan.


3. Terveydenhuollon päivystyspalvelut olisi saatava myös Veikkolaan tai järkevän ajomatkan päähän, kuten Jorviin. Tuntuu turhauttavalta toisinaan ajaa kirkonkylälle 30-40 minuutin matka mutkaista tietä vain saadakseen lähetteen jatkotutkimuksiin: Jorviin.


Kevyen liikenteen väylät Veikkolan ympäristössä lisäisivät olennaisesti lasten liikkumisen turvallisuutta. Nykyisin jo kahden kilometrin matka kotoa harrastuksiin on tehtävä vanhempien autolla, koska yksin liikkuminen edellyttäisi parempaa liikenneturvallisuutta, eli pyöräteitä.


Hammaslääkäripalveluiden taso ei myöskään ole riittävä. Tätä varten tulisi osoittaa tarkoituksenmukaiset ja riittävät tilat Veikkolasta.

1. Nina Sipilä-Latovehmas. 29 v. Naimisissa, uusperheen äiti. Lapset: Janina 4v., Jasmine 10v., Nita 12v., Tommi 14v. Ammatti: Lehtori. Harrastukset: perhe, mökkeily, yhdistystoiminta


2. Veikkolan


3. Veikkolan terveyskeskuksen ylikuormituksen purkaminen ja joustavammat vastaanottoajat.


Veikkolan hammashuollon ylikuormituksen purkaminen


Veikkolan vesihuolto


Parannukset voidaan toteuttaa ottamalla asiat esille tarpeeksi aktiivisesti ja toistuvasti ja ajamalla näitä asioita eteenpäin toivottavasti yhteistyössä muiden Veikkolan edustajien kanssa yli puoluerajojen.

 1. Pauliina Uusivirta, 29 v. Naimisissa. Tällä hetkellä pian 2-vuotiaan pojan kotiäiti. Ammatiltani olen myyjä, koulutukseltani sosiaalikasvattaja. Harrastuksiani ovat ulkoilu ja matkustelu, myös kunnallispolitiikka vie varsin suuren osan vapaa-ajastani.


2. Veikkolan


3. Päivähoitotilanteen parantaminen. Uusi päiväkoti rakennettava jo ehkä aiottua aikaisemmin. Eri hoitomuotojen valinnanmahdollisuuksia tulisi lisätä ja esimerkiksi kotona tapahtuvaa hoitoa tuettava lisää.


Terveyskeskuspalveluiden (neuvola, hammashuolto) resurssien parantaminen väestömäärän kasvuun suhteutettuna. Tärkeää olisi yhdenmukaistaa eri hallintokuntien väestöennusteet ja tehdä ennakoivia, pitkän ajan suunnitelmia niiden pohjalta.


Kevyen liikenteen väyliä enemmän tiiviissä yhteistyössä tiehallinnon kanssa sekä julkisia liikenneyhteyksiä lisää Veikkolan ja kunnan keskustan välille.

KRISTILLISDEMOKRAATIT


1. Rauni Hietanen, 64 v., rva, keskuksenhoitaja. Harrastukset: puutarhanhoito, lukeminen


2. Veikkolan


3. Ykkösasia: Lapsille riittävästi päivähoitopaikkoja!


Toiseksi: Koululaisille kannustavat ja turvalliset oppimisolosuhteet.


Kolmanneksi tärkeintä: Vanhusten- ja terveydenhoito taattava.


RKP


1. Camilla Bäckman-Soinio, 36-vuotias, naimisissa; kolmen pojan äiti, taloushallinnon assistentti, poikien harrastukset ; kontosali ;ratsastus


2. Veikkolan


3. Terveyskeskuksen, neuvolan ja päiväkotien tilanne.


Terveyskeskukselle lisää resursseja.


Päiväkotien määrä tarkistettava ja varmistus että kaikki jotka tarvitsevat saavat paikan.

1. Hans Herman Hedberg, ålder 58 år ,gift, har tre fullvuxna söner och ett barnbarn tillsvidare. Mitt främsta jobb är jordbruk ( 32,5 ha) som odlas ekologiskt Dessutom jobbar jag som försäljare på min brors bensinmack. Intressen är kommunalpolitik ( för tillfället) , älgjakt,litteratur, teknik, samt enkel juridik.


2. Veikkola.


3. Behoven i Veikkola är utrymmen för hälsostationen. Dagvården för barn, speciellt den svenska dagvården är helt försummad, likaså språkbad eller åtminstone språkduchar.


En förbättring av idrottsanläggningarna är mycket efterlängtat.


Eftersom statsskatten har sänkts och serviceproduktionen överförs på kommunerna, är enda sättet att höja skatteprocenten. Det här tycker jag att är en sund utveckling, på så vis kan vi bestämma själv om utvecklingen i vår kommun, och slipper skatteöverföringar till svagare kommuner.

1. Sune Mikael Jakobsson, sfp, Kylmälä. 68 år, gift, sjökapten, skärgårdsliv


2. Svenska folkpartiet


3. Svensk barndagvård, bättre bussförbindelse Veikkola – Kyrkslätt centrum, via Kylmälä. Kan påverkas genom aktivitet i fullmäktige.

1. Ulf Kjerin 51 v, naimisissa kaksi aikuista lasta ja yksi lukiolainen. Ammatti: vakuutusmeklari / yrittäjä. Harrastukset: politiikka, mökkeily. matkailu.


2. Veikkolan


3. Suunniteltuun hyvinvointikeskukseen kuuluu lasten päiväkoti, lasten- ja äitiysneuvola, terveyskeskus, ikäihmisten palveluasunnot sekä avopalvelut ja koti- ja kotisairaanhoito, sekä kirjasto, kaikki saman katon alta.


Veikkolan vanhoille kaava-alueille on edelleen kunnallistekniikka toteutumatta. Tämä on terveydellinen ja ympäristöllinen katastrofi. Tämä vaikuttaa moniin Kirkkonummen järviin myös Veikkolan eteläpuolella.


Meillä on Veikkolassa kirjasto, tämä on erittäin hyvä asia, mutta toivon että se olisi materiaaliltaan kattavampi. Ruotsinkielistä aineistoa olisi merkittävästi lisättävä. Tämä antaa myös mahdollisuuden suomenkielisille tutustua ruotsinkieleen ja kulttuuriin.

1. Ann Lönnberg, 43-vuotias, naimisissa ja kolmen lapsen äiti (11-21v.), suurtalouden emäntä ja yrittäjä, yhdistystoiminta; luonnossa liikkuminen ja lukeminen.


2. Veikkolan


3. Riittävä päivähoito omalla äidinkielellä; rakentamalla ja kunnostamalla tiloja niin saadaan päteviä ihmisiä hakemaan töitä.


Terveysasema toimivaksi, asianmukaiseksi ja enemmän ennalta ehkäiseväksi toiminnaksi.


Ikäihmisille päivätoiminta-tiloja isommille ja pienemmille ryhmille tyhjillään seisoviin liike- ja huoneistotiloihin. Toiminnasta voi periä pienen osallistumismaksun.

1. Helen Lönnberg; 21-vuotias; naimaton; restonomi opiskelija; ratsastus, lukeminen, tottelevaisuuskoulutusta koiran kanssa, liikunta


2. Veikkolan


3. Nuorille enemmän järjestettyä ilta- ja viikonlopputoimintaa missä nuoriso viihtyisi. Tämän voisi toteuttaa esim. siten että nuoriso saisi itse olla mukana perustamassa tätä "kerhotilaa". Korjaamalla ja kunnostamalla jo olemassa olevat rakennukset (uutta ei aina tarvitse rakentaa) saataisiin lisää tiloja. Pitäisi myös panostaa enemmän ns. tyttöjen harrastuksiin, esimerkiksi ratsastukseen.

1. Veronica Palmgren: 35 v, naimisissa, 2 lasta; talousvastaava (KTM, MMM); kuntoilu, golf, puutarhanhoito; rkp/sfp


2. Veikkola


3. Terveyspalvelut oltava riittävät väestöön nähden, kestävä rahoitus tärkeä / Hälsovården bör dimensioneras för befolkningsunderlaget, hållbar finansiering viktig.


Päivähoito, koulut mitoitettava oikein, tarjottava lähialueella sekä suomen- että ruotsinkielellä / Dagvård, skolor måste dimensioneras rätt, finnas tillgängliga i regionen på både svenska o. finska.


Alueen viihtyvyys, turvallisuus, liikenneyhteydet kuten pyöräilytiet tärkeät, vaatii resursseja sekä asukkaiden aktiivinen osallistuminen / Områdets trivsamhet, säkerhet, trafikförbindelser såsom cykelvägar viktiga, kräver resurser och invånarnas aktiva medverkan.

1. Anna Wentzel-Kostamo, 36 vuotias, naimisissa, työtön, käsityöt; maalaaminen; ulkoilu; mökkeily


2. Veikkolan


3. Terveysaseman päivystys esim. 2 kertaa/viikko. Potilaat voivat maksaa päivystysmaksun.

Pyörätie Veikkolasta Navalan ja Kylmälän suuntaan. Turvallisuuden ja paremman liikkumismahdollisuuden vuoksi.


Iltapäivä toimintaa lapsille ja vapaa-aikatoimintaa nuorisolle. Toimintatalo, ns.nuosisotalo mihin nuoret ja lapset voivat kokoontua koulun jälkeen tai iltaisin, kesät ja talvet . Tilat voidaan vuokrata joskus muuhun tarkoitukseen niin että saadaan vuokratuloja.

SDP


1. Maria Feldt. 30-vuotias, naimisissa, vajaan vuoden ikäisen tytön äiti. Koulutukseltani olen tradenomi ja tällä hetkellä kotiäitinä. Harrastuksiini kuuluvat mm. vesijumppa ja Veikkolan kyläyhdistyksessä toimiminen.


2. Veikkolan.


3. Terveydenhoidolle uudet tilat ja riittävästi henkilökuntaa!


Päivähoito täytyy saada kuntoon asiallisin tiloin ja henkilökuntaa on oltava tarpeeksi. Sama pätee koulun suhteen tulevaisuudessa!


Haluaisin Veikkolaan kahvilan tapaisen paikan, johon voisi kaikenikäiset ihmiset kokoontua. Koululaiset voisivat tulla tekemään vaikka läksyjä, kotiäidit (ja -isät) lapsineen sekä vanhukset voisivat tulla tapaamaan toisiaan esim. kahvikupposen ääressä ja paikassa voisi myös tehdä vaikka työharjoittelua (kahvila toiminnan puitteissa) ja sitä voisi vuokrata pienimuotoisiin juhliin.

1. Harri Herlevi. 41 v, naimisissa, kaksi ala-asteikäistä lasta, rakennuttamisen projektipäällikkö, rakennusinsinööri.


2. Veikkolan


3.Voimakkaasti kasvavan Veikkolan kunnalliset palvelut on saatettava vastaamaan tarvetta. Suunnitellaan ja rakennetaan palvelut vastaamaan myös tulevaisuuden väestönkasvua, eikä tehdä vain olemassa olevan tarpeen tyydyttämiseksi.


Kirkkonummen kunnan on hoidettava jatkossa vastuullisemmin lakisääteisten tehtäviensä suorittaminen Veikkolassa. Mm. Lamminjärven kunnallistekniikan rakentamiseen on panostettava viimeinkin riittävästi.


Veikkolan kehittäminen pitkäjänteisesti on retuperällä. Lohjan ja Vihdin suunnittelemaan raideyhteyteen Espoosta on Kirkkonummen alettava suhtautua myönteisesti. Tällä hetkellä Kirkkonummi vastustaa ratasuunnitelmaa.

1. Jari Hiltunen, 43 vuotta. Perheeseen kuuluvat vaimo sekä 4- ja 6-vuotiaat tyttäret. Ammatiltani olen "Palvelujohtaja" ja harrastan perheeni lisäksi laulua, kitaransoittoa, golfia sekä vähäisessä määrin metsästystä.


2. Veikkolan


3. Lasten päivähoidon ja esiopetuksen järjestelyt muodostavat ongelman jo nyt, joka kärjistyy lähitulevaisuudessa alueen voimakkaasta kasvusta johtuen.


Nuorison ohjattujen vapaa-ajanviettomahdollisuuksien niukkuus johtaa väistämättä häiriöihin viikonloppuisin.


Veikkolan terveydenhuolto toimii puutteellisin resurssein niin tilojen kuin henkilöstönkin osalta.


Soveltuvien tilojen löytäminen edellyttänee uuden palvelukeskuksen rakentamista. Päivähoidon ja esiopetuksen osalta yhteistyömahdollisuuksia esim. seurakunnan kanssa tulisi tutkia olemassa olevien tilojen hyödyntämiseksi. Vaihtoehtona on kasvun rajoittaminen kaavoitusta säätelemällä.

1. Airi Hyvönen, 42-vuotias ensimmäisen kauden valtuutettu. Naimisissa. Muurari, mutta viimeiset kymmenen vuotta olen pääasiassa hoitanut lapsia kotona. Hiihdän, poljen ja ratsastan.


2. Veikkolan.


3. Kolmannen päiväkodin ja koulun lisätilojen rakentaminen tulee aloittaa. Lisäksi tarvitsemme terveyskeskukselle uudet tilat.


Veikkolan koulussa opiskelee tällä hetkellä yli 700 lasta. Tulevina vuosina koulun aloittavat ikäluokat ovat suurempia kuin sieltä poistuvat ikäluokat. Tarvitaan uusi pieni koulu, jossa olisi esikoulu sekä 1. ja 2. luokat.


Kolmas päiväkotihanke etenee jo – yhdyskuntatekniikan lautakunta hyväksyi esityksen, että hanketyöryhmä perustettaisiin vielä tämän vuoden puolella. Seuraavaksi asia etenee kunnanhallitukseen.

1. Sari Loukkaanhuhta. 39-vuotias sovellussuunnittelija. Avoliitossa, kaksi lasta 7v. ja 3v. Harrastukset kävely, tanssi, siatsu, puutarhan hoito.


2. Veikkolan


3.Veikkolan kehittämisen kokonaisvaltainen suunnitelmallisuus puuttuu; kun tontteja myydään tai kaavoitetaan, pitäisi tarkastella vaikutuksia myös vuosiksi eteenpäin muutenkin kuin maankäytön näkökulmasta.


Päivähoidon tilanne; monitoimitila, joka olisi muunneltavissa eri toimintoihin tarpeiden muuttuessa ajan saatossa (päivähoito-> iltapäiväkerho-> kerho/tapaamispaikka).


Kunnan tulee tukea myös veikkolalaisten lähiliikuntaa. Urheilusuorituspaikat tulisi saattaa nykynormit täyttäviksi, mm urheilukenttä.

1. Janne Miilukangas, 40 v. 3 lapsen yksinhuoltaja, suunnittelija, politiikka ja kaikenlainen urheilu.


2. Veikkolan.


3. Meluvallien rakentaminen vt 1:lle


Kunnallistekniikan saaminen valmiiksi Lamminjärven ympäristöön ja siitä eteenpäin.


Lasten päivähoito kuntoon.

1. Joni Oramies. 34-vuotias, naimisissa, 2 poikaa. Ammatti timanttiporari, harrastuksena sähly.


2. Veikkolan


3. Nuorisolla ei ole paikkoja, joissa saisi olla. Tällä hetkellä he ovat ei toivottuja "joka paikassa". Nuokkarin aukioloajat eivät vastaa nuorten tarpeita. Nuoret tarvitsevat kahvila-tyyppisen kokoontumispaikan, joka on auki iltaisin ja viikonloppuisin.


Terveyskeskus ei ole pysynyt väestönkasvun perässä. Uuden palvelukeskuksen suunnittelua tulisi nopeuttaa.


Kunnallistekniikan jatkaminen Veikkolan alueella enemmän kuin 300 metriä vuodessa. Enemmän määrärahoja!

1. Tero Strand, 41 v. Eronnut, kahden lapsen isä. Tärkeimmät harrastukset ovat soittaminen ja luonnossa kulkeminen.


2. Veikkolapuolueen.


3. Nuorten toimintamahdollisuuksien parantaminen. Skeittirampin läheisyyteen voisi perustaa kioskin, joka olisi nuorille tarkoitettu. Kioski voisi toimia niin, että osa nuorista osittain siitä myös vastaisi. Toimintaa voisi yörittää kunta tai pienyrittäjä. Nuorten vastuun lisääminen heidän omissa asioissaan on tärkeää.


Terveyskeskuspäivystyksen aikaansaaminen. Meillä on oma terveysasema, mutta päivystystä ei. Veikkolaan tulee saada päivystys tai sitten niin, että Jorvin sairaala voi sen hoitaa.


Veikkola on kasvava taajama. Kaikkien veikkolalaisten tulee saada riittävät palvelut kotikylältään.

1. Lasse Streng, 64-vuotias eläkeläinen, asun Kylmälässä vaimoni kanssa. Harrastukseni ovat kalastus, puutarhanhoito ja sauvakävely.


2. Veikkolan.


3. Mielestäni tärkein asia on että Veikkolan hyvinvointikeskus rakennetaan aikataulun mukaan. Koskentorin päiväkoti on jo rakennettu, mutta vielä puuttuu terveysasema ja palveluasunnot. Koko projektin tulisi olla valmis 2009.


Veikkolan vanhalle alueelle tulisi rakentaa kunnallistekniikka valmiiksi. Uusia alueita ei saisi kaavoittaa ennen kun vanha alue on valmis.


Veikkolaan tulisi rakentaa uusi urheilukenttä lähivuosina kun rahoitus saadaan järjestettyä Veikkauksen tuella. Pelkästään kunnan omalla rahoituksella projekti siirtyy liian kauas tulevaisuuteen.

VASEMMISTO


1. Rauno Lahti 65v , vaimo Seija, kolme aikuista lasta, eläkeläinen. Harrastan mm. sukututkimusta ja pyrin kaikin tavoin seuraamaan kaikkea yhteiskunnassa tapahtuvaa.


2. Veikkolan


3. Vanhojen kaava-alueiden kunnallistekniikka on edelleen keskeneräinen. Tavoitteena tulisi olla sen valmiiksi rakentaminen tulevalla valtuustokaudella.


Terveyspalvelujen parantaminen niin että niitä saa jonottamatta vauvasta vanhukseen.


Koulutus ja päivähoitopaikkojen määrän tulee olla mitoitettu riittäväksi.


Tärkeimpänä pidän kyläläisten yhteistoimintaa tärkeiksi katsomiensa asioiden puolesta. Erittäin tärkeää on myös jokaisen luottamustoimeen valitun omassa ryhmässään tuoda esiin millä tavalla kyläläiset haluavat asioita muuttaa ja kehittää. Palvelujen kehittämisessä on muistettava verovarojen rajallisuus ja siksi niitä tulee käyttää järkevästi.

VIHREÄT


1. Rauno Peltoniemi, ikä 52v, Ammattiaineiden lehtori. Olen asunut Veikkolassa 16 vuotta ja tunnen tämän paikan kodikseni ja lapseni viihtyvät täällä mainiosti. Kotikylämme on kokenut melkoisen kasvun aivan viime vuosina.


2. Ei vastausta


3. Lisääntyvän asukasmäärän takia palveluja on saatava kehitettyä edelleen ja nykyisistä on osa aiheuttaa paljon huolta. Päiväkotipaikat ovat kortilla.


Lamminjärven ympäristön kunnallistekniikkatyöt ja moottoritien meluaitahanke etenevät tuskallisen hitaasti. Ympäristömme tila on koko ajan vaarassa heiketä.


Voidaksemme olla mukana vaikuttamassa Veikkolan ja koko Kirkkonummen kehitykseen, meidän on käytettävä äänioikeuttamme ja äänestettävä Veikkolalaista ehdokasta valtuustoon.

1. Kristo Savola, 45, Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme lasta, joista vanhin on jo muuttanut kotoa. Työskentelen itsenäisenä yrittäjänä, linja-autoliikennöitsijänä. Opinnoiltani olen humanististen tieteiden kandidaatti. Harrastuksena ovat kotieläimet, mm. vuohet, kanat ja ankat, ja muut maalaisaskareet. Olen aktiivinen bluesin, funkin, kantrin ja folkin ja muun hyvän musiikin kuuntelija. Partiolainen olen aina, vaikka juuri nyt siihen ei liikene aikaa.


2. Kokonaisuuden.


3. Kunnallistekniikka, erityisesti viemäröinti, pikaisesti kuntoon, jotta järvet ja muu ympäristö eivät enempää pilaannu. Hankkeeseen saatava riittävä rahoitus.


Terveyskeskukselle riittävät tilat. Hanke otettava pikaisesti investointiohjelmaan.


Päivähoitotilanne kuntoon. Tilanne hoidettava joko kunnan omana tuotantona tai hyvien yksityisten palveluntarjoajien avulla.

1. Heli Yli-Knuuttila, naimisissa, 3 lasta, asun Lapinkylässä ja harrastan lukemista ja ulkoilua perheen kanssa.


2. Tapauskohtaisesti


3. Päivähoito. Lisää resursseja: tiloja sekä henkilökuntaa, niin, että ryhmäkoot pysyvät kohtuullisina. Perhepäivähoito pitäisi tehdä houkuttelevammaksi sekä perheille että perhepäivähoitajille.


Koulujen luokkakoot pidettävä inhimillisinä ja erityisopetus on turvattava erityisopettajin eikä ratkaista erityisopetusta tarvitsevien oppilaiden ongelmia pelkästään koulunkäyntiavustajia lisäämällä.


Maaseutumaisuus säilytettävä. Kaavoituksessa on huomioitava maaseutumaisuuden säilyttäminen.

Linkit