Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Veikkolaverkko

Veikkolalaisten oma sivusto

Veikko vastaa

Veikkolaverkon Veikko vastaa kysymyksiin ja kommentteihin, joita on lähetetty Ota yhteyttä -lomakkeen tai sähköpostiosoitteen [email protected] kautta. Mikäli kysyjä ilmoittaa oman sähköpostiosoitteensa, vastaamme kysymykseen suoraan kysyjälle. Jos kysymys ja sen vastaus tuntuu ylläpitäjistä yleistä mielenkiintoa herättävältä, vastaamme kysymykseen myös näin julkisesti.

Tapahtumatietojen puuttumisesta

Kysymys 1.9.2009:


Mari kirjoittaa: Veikkolassa pitäisi olla joku sirkus tänään mutta kalenteri näyttää tyhjää. Taidetaan antaa olla.

Ajankohtaisia juttuja voisi pitää yllä, muitakin kun kunnan juttuja. Muuten sivut eivät tule aktiivisesti käyttöön.


Vastaus 2.9.2009:


Ajankohtaisia tapahtumia päivitetään Veikkolaverkkoon aina, kun saamme niistä tiedon. Sirkus ei ole tiedottanut meille mitään tulostaan. Myöskään talkoopäivittäjät eivät ole huomanneet Sirkuksen mainoksia. Vastaisuudessa kerro havaitsemistasi tapahtumamainoksista Veikkolaverkolle heti, kun sellaisen näet tai kuulet. Jotta ehdimme selvittää tapahtuman oikeat tiedot järjestäjältä ja myös viedä ne verkkoon.


Pidätämme toki oikeuden olla lisäämättä kaikkia maksullisia tapahtumia verkkoomme: pohdimme edelleen maksullisten mainosten julkaisemista Veikkolaverkossa. Toistaiseksi niitä ei siellä ole.


Yhteystietojesi kertominen palautelomakkeella nopeuttaisi viestintää.

Kylänraitin sarjakuvista

Kysymys 6.10.2007:


Jussi etsii Veikkolaverkosta uusinta Weiccola-sarjakuvaa, sitä hauskaa klank-klink-klonk -sillankorjauspätkää.

Voisiko sen sarjakuvan saada nettiinkin, niin voisi sen linkata tiemestari Jarmo Puhariselle =)


Vastaus 8.10.2007:


Silta-sarjakuva on ollut Veikkolaverkossa jo pari päivää ennen virallista ilmestymispäivää lehden pdf-tiedostossa, joka löytyy Kylänraitin sivulta http://www1.freewebs.com/veikkolaverkko/kylanraitti.htm


Vein juuri sarjakuvan sille kuuluvalle sivulle, jonne pääset Kylänraitin sivulta tai suoraan tästä:

http://www1.freewebs.com/veikkolaverkko/sarjakuva.htm


Onneksi meillä on Franz, tuo Itävallan lahja Veikkolalle!

Veikkolan laduista

Kysymys 2.1.2006:


Hei!

Veikkolaverkon Veikko, vastaatkos? Muutimme Veikkolaan syksyllä ja olen odottanut, että pääsen kokeilemaan läheistä valolatua. Nyt on ollut lunta jo pidempään, mutta missä ladut? Onko niitä ollut aiemmin, vai onko Veikkola luisteluhiihtäjien luvattu maa? Luistelun ja perinteisen yhdistäminen kyllä onnistuisi. Jos tämän saisitte selville, niin hienoa.

T: Patrik F.


Vastaus 4.1.2006:


Latuja on ollut aiempina vuosina ja varmasti nytkin tulee.


Aiempina vuosina on ollut ainakin seuraavia latuja.

- Veikkolan urheilupuistossa kaksi perinteistä latua reunoilla ja keskellä tila luistelijoille. 1500, 2500 ja 5000 m, valaistu klo 21.30 asti.

- Ns. Packalenin pelloilla Kalljärven luoteiskulmassa perinteinen latu, n. 12 km pitkä. Ladun tekee tietääksemme Nils Packalen itse, silloin kun ehtii ja haluaa. Latu on hyvin suosittu, se mutkittelee pelloilla, joissa on mukavasti loivia mäkiä.

- ns. Oivan latu, noin 20 km, Veikkolasta Lapinkylään. Oiva Jaarola tekee, kun ehtii ja jaksaa.

- Kalljärven jään reunoilla, rannan asukkaat hiihtävät itse ladun.

- Lamminjärven jään reunoilla, rannan asukkaat hiihtävät itse ladun.


Lähetin kunnalle ja Kirkkonummen hiihtoseuralle pyynnön saada laduista lisätietoja, mm.


- milloin ladut ovat käytettävissä eli milloin ensimmäiset ladut tehdään ja milloin ylläpito keväällä lopetetaan: ajankohtaisinfoa ei löydy mistään

- missä ladut ovat ja mistä niille kannattaa mennä: kunnollinen latukartta puuttuu

- latujen pituudet ja lajit (luistelu, perinteinen, sekä että)

- latujen ylläpitäjät yhteystietoineen: seurat, kunta, muut


Veikko hiihtää itse mieluiten umpihangessa eräsuksilla. Perässä hiihtää sitten Veikon kavereita perinteisillä latusuksilla. Hyvin menee ja Veikon kunto kasvaa eniten.


Kysymyksen ansiosta Veikkolaverkko sai uuden sivun: Laduista Veikkolassa. Siellä on latukarttoja, kuvauksia ja kuvia. Ota kantaa ja auta meitä parantamaan sitäkin sivua!

Mitä ovat hassut häkkyrät metsässä?

Kysymys 23.4.2005:


Moikka,

käymme lenkillä Veikkolan urheilukentän metsässä ja olemme ihmetelleet että mitähän ne hassut häkkyrät siellä on.

Niissä on jotain ketjuja ja näyttää ihan lintujen ruokintapaikalta vai liittyykö ne suunnistukseen? Niitä on varmaan kymmenkunta "tötteröä" siellä.

Terveisin Timo Karvinen


Vastaus:


Häkit ovat frisbeegolfradan eli liitokiekkoradan maaleja. Toivottavasti saamme pian Veikkolaverkkoonkin kunnollisen kartan radasta ja peliohjeita.Kunnollisia Veikkola-liitokiekkoja on tiettävästi tulossa myyntiin, ajasta ja paikasta ei ole vielä tietoa.

t. Veikko 24.4.2005

Missä Veikkolaverkon sivukartta?

Hyvä kysymys. Kartta puuttui. Aloitimme sen koostamisen vuonna 2004. Työ jatkuu. Tähänastinen tulos löytyy nyt osoitteesta https://www.freewebs.com/veikkolaverkko/sivukartta.htm


Suunnistusterveisin Veikko

Onnittelupalsta puuttuu

Kysymys 9.3.2005:


Vierailin sivuilla ja etsin kovasti palstaa tms. jossa olisin voinut onnitella veikkolassa asuvaa ystävääni hänen täyttäessään pyöreitä vuosia. Harmikseni en löytänyt, mutta tiedän hänen seuraavan näitä sivuja ja olisi ollut kiva yllättää hänet tällä tavoin. Nyt joudun tyytymään perinteiseen korttiin tai puheluun!

Mutta kenties jo ensi vuonna tulee siihen mahdollisuus?! Olisikohan kyseiselle palstalle lukijoita / innostuneisuutta?


Vastaus:


Ideasi on erinomainen.

Mikäli Veikkolaverkon päivittäjille saadaan enemmän oikeuksia kunnan palvelimella olevalle Lotus Notesille, niin sitten toiveen toteuttaminen on melko helppoa. Onnittelupalsta saataisiin toimimaan itsepalveluna, kuten esim. Kirpputori. Näillä näkymin tällaisia oikeuksia ei ole tulossa.


Vaihtoehtoinen toteutustapa olisi tehdä onnittelusivu, jota joku kyläläinen päivittäisi. Koskapa nykyiset resurssit eivät ole riittäviä eli nykyiset päivittäjät ovat aivan riittävästi työllistettyjä Veikkolaverkon nykyisien sivujenkin ajan tasalla pitämisessä, niin tämä vaihtoehtoinen toteutustapa on valitettavasti vielä toistaiseksi toiveunta. Mikäli Sinä, arvoisa lukijamme, juuri nyt innostuit kyseisen onnittelupalstan ylläpitämisestä, niin ota reippaasti yhteyttä Veikkolaverkon ylläpitäjiin: neuvomme ylläpidon mielellämme. Osoitteemmehan on vanha tuttu: [email protected]


t. Veikko 10.3.2005

Kuvia lisää! Yritysten markkinointia!

21.1.2005:

Erinomainen sivusto, valitettavasti teidän sivuilta ei löydy kuvia veikkolan kymppikioskista. Voisitte myös lisätä kuvia veikkolan metsistä sekä kymppikioskin hinnaston. Terveisin K.Makkonen


Vastaus:

Olet oikeassa, kuvia on toistaiseksi vielä melko vähän. Niitä on tarkoitus lisätä lähiaikoina, kun palveluntarjoaja paransi kuvatyökaluja.

Sen sijaan yksityisten yrittäjien markkinointia emme harrasta muuta kuin poikkeustapauksissa. Esim. poikkeuksesta on hyväntekeväisyysilta paikallisessa ravintolassa Aasian katastrofin uhrien auttamiseksi.

Linkitämme pohjoiskirkkonummelaisten yrittäjien nettisivut Veikkolaverkkoon resurssiemme mukaisesti. Toistaiseksi olemme keskittyneet sivuston perusrakentamiseen, niin että aikaa erilaisten, jatkuvasti muuttuvien listojen ylläpitämiseen ei tahdo jäädä. Jos alamme ylläpitää omaa yrittäjälistaamme ja kun Kymppikioski saa aikaan omat nettisivut hinnastoineen ym, niin linkitämme sivun mielellämme Veikkolaverkkoon.

Torille myymään?

20.8.2004:

"Keskiviikkotori on ollut mukava uutuus Veikkolassa nyt kesällä, harmi vain, että monet rankat kuurosateet ovat osuneet just silloin. Olen toriaukiolla nähnyt 'myyntikojuja' joskus muinakin arkipäivinä ja kiinnostaisikin tietää, voisiko sinne tavallinen Veikkolan kansalainen mennä myymään kirpputoritavaroita? Jos se maksaa jotain, niin mihin se maksetaan ja

paljonko yksi pöytäpaikka maksaa ? Onko torimyynti sidottu johonkin aikaan, siis esim. vain aamupäivällä jne. ?"


Vastauksia:


Voi mennä myymään: varaa paikka kunnan palvelupisteestä.

9 € per päivä per paikka (4 x 4 m). Maksa torivalvojalle tai kunnan tilille.

Toriaika ma-la 9-14. Iltatoriajat anottava kunnalta erikseen.

Katso tarkemmat tiedot Veikkolaverkon Tori-sivulta.

Miksi etusivun nimi on HOME?

10.6.2004

Kivannäköiset sivut, mutta miksi muuten suomenkieliselle sivulle on laitettu "Home"?


Vastaus: Sivustomme sijaitsee pääosin Freewebs.comin palvemilla. Hajautetun ylläpidon vuoksi sivuston ylläpidon tulee olla helppoa ja mahdollista mistä tahansa, kun on Internet-yhteys. Siksi käytämme Freewebs.comin tarjoamia ylläpitotyökaluja. Ne eivät mahdollista HOME-sivun uudelleen nimeämistä. Tätä tietenkin kokeilimme heti ensi töiksemme, mutta ei onnistunut. Olemme pahoillamme tästä tilanteesta, joka tulee jatkumaan.

Laskeeko järven pinta, kun ojaa perataan?

22.5.2004

Kysymys Kirvekselle! Jos Lamminojaa perataan, varsinkin sen lähtiessä Lamminjärvestä voimakkaasti, saattaa järven pinta laskea liian alas. Jos vielä tulee kuiva kesä. Matti Knuuttila


Vastaus:

Lamminojan perkaus tarkoittaa ojan siivoamista sinne kuulumattomista roskista ja ojan yli kaatuneiden puiden raivausta. Järven pinnan korkeuteen perkuu ei vaikuta.

t. Kirkkonummen Veikkolan vesiensuojeluyhdistys KIRVES ry:n sihteeri Marjokaisa Piironen

Linkit